mszp.hu | Belföld
2021. november 24. 19:46

Az alapvető élelmiszerek áfája miatt senkinek ne legyen üres a karácsonyi asztala!

Az alapvető élelmiszerek áfája miatt senkinek ne legyen üres a karácsonyi asztala!
Az adventi időszakkal kezdődik a sokak számára hosszú éhezéssel, nélkülözéssel járó tél, ezért rendkívül fontos, hogy minél előbb csökkenjenek az élelmezést sújtó, európai mércével is brutális, magyar adók.

Még nem késő mérsékelni sok magyar család várható nyomorát a közelgő téli időszakban, legalább az alapvető élelmiszerek Európa-bajnok 27%-os áfájának csökkentésével. Most látszik a legjobban, hogy a fideszes kormány elmúlt tíz évének hibás gazdasági döntései milyen sok magyar elszegényedését okozták is valójában – hangsúlyozta szerda délutáni sajtótájékoztatóján a budapesti Pénzügyminisztérium elől bejelentkezve Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese és Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója.

Molnár Zsolt elmondta, nem véletlen, hogy a Pénzügyminisztériumhoz szervezték sajtótájékoztatójukat, hiszen az MSZP nemrég sikeresen megnyert egy csatát az intézménnyel szemben, amikor végre, szocialista javaslatra, befagyasztották a benzinár ámokfutását, és 480 forintban maximalizálták azt. Az MSZP pártigazgatója felhívta a sajtó figyelmét az épület falára vetített szocialista fényplakátokra is, melyeken többek közt a rekord magas magyar 27%-os élelmiszeráfára figyelmeztetnek. „Európa legmagasabb áfakulcsa, amely a szegények adójaként is felfogható, irreálisan nagy terhet jelent egy karácsonyi készülődés során a magyar családok számára” – húzta alá.

Komjáthi Imre a demokratikus és korszakváltó ellenzék országjáró, baloldali hangjaként tolmácsolta a közakaratot, amelyet az emberek országszerte megfogalmaznak. „A bérből és fizetésből élő emberek nem a Karmelita menzáján kajálnak. (…) Elmondja a kisnyugdíjas, hogy az infláció már a csirke farhátat is kieszi a pörköltből (…); elmondják azok a bérből és fizetésből élő emberek, akik egyre többet dolgoznak azért, hogy egyre kevesebb kerülhessen az asztalra, hogy elég volt! Nem laknak jól az óriásplakátokkal, nem laknak jól a kormányzati kommunikációval, és azzal sem laknak jó, hogy, mondjuk, Németh Szilárd pacalpörköltös fotóit nézegetik” – mutatott rá, hangsúlyozva, hogy az emberek intézkedéseket és felelős kormányzást várnak.

„Elmondják azt is, hogy egyébként Orbán Viktor egyik nagy álma teljesült azzal, hogy Európa-bajnok lett valamiben Magyarország: a 27% ÁFA-val! Na, az Európa-bajnok! És van hozzá egy elit csapata, egy csatársora, ami mindent megszavaz neki” – tette hozzá.

„Üzenjük Orbán Viktornak, hogy jövőre az áfát is csökkenteni fogjuk – azt az áfát, amit sokan csak úgy neveznek, hogy az „Általános Fidesz Adó”, és ezt a csatársort is le fogjuk váltani… Orbán Viktor is, és a csapata is mennek a kispadra” – nyomatékosította az MSZP elnökhelyettese.

Ígérte, kormányváltás után a szocialisták lesznek azoknak a hangja, akiknek nincs hangjuk és azoknak az ereje, akiknek nincs ereje. „Tűrhetetlen, ami ebben az országban folyik, felelős kormányzásra már nem lehet számítani, de jövőre jövünk mi” – szögezte le.


Kapcsolódó galéria: Az alapvető élelmiszerek áfája miatt senkinek ne legyen üres a karácsonyi asztala!

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »