mszp.hu | Belföld | állatok
2017. május 26. 14:03

Az állatkínzás nem bocsánatos bűn

A Pápai Járásbíróság két év letöltendő szabadságvesztés büntetéssel sújtotta azt az elkövetőt, aki láncon tartott kutyája torkát többször átvágva akarta elpusztítani az állatot, mert a láncba gabalyodott állat nyüszítése idegesítette. Szerencsére a kutya az utolsó erejével visszaszökött az első gazdájához és csodával határos módon túlélte a bántalmazást.
Az MSZP nem a konkrét bírói ítéletet minősíti, hanem annak az örömének ad hangot, hogy a társadalomban és az igazságszolgáltatásban is látja a jeleit annak, hogy az állatkínzást ma már egyre kevésbé tekintik bocsánatos bűnnek, hanem sokkal inkább annak, ami valójában: aljas, erőszakos és súlyos bűncselekménynek. Amikor 15 évvel ezelőtt bűncselekménnyé tettük az állatkínzást, ezt szerettük volna elérni.
 
Továbbra is valljuk, hogy az állatgyilkosok letöltendő börtönbüntetést érdemelnek. Ezért továbbra is szorgalmazzuk, hogy az Országgyűlés vegye végre napirendre az állatkínzás bűncselekményének szigorítására irányuló javaslatokat, melyet egy évvel ezelőtt 10 ezer ember követelt a Kossuth téren! 
 
Bárándy Gergely,
a Törvényalkotási bizottság alelnöke