mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. szeptember 23. 09:45

Az Antenna Hungária Zrt-t is megpróbálják átjátszani fideszes köröknek? – erről kérdeztem a nemzeti vagyonért felelős minisztert.

A válasz röviden: igen! Na, ezért is kell elzavarni a Fideszt!

Több ezermilliárd forintra tehető annak az állami közvagyonnak az értéke, amely ellentételezés nélkül került a fideszes káderekkel kitömött alapítványokhoz. Ingatlanok, részvények, cégek, készpénz… Ilyen mértékű, ellentételezés nélküli magánosítás eddig példa nélküli Magyarországon. Az Orbán-kormány „megszabadított” minket 498 milliárd forintnyi MOL-részvénytől, 231 milliárd forint Richter-részvénytől és számos más nemzeti vagyontárgytól és cégtől. Most pedig azon igyekszik, hogy 35 évre koncesszióba adja a már meglévő autópályák üzemeltetését, ami egy újabb vérlázító kísérlet az állami vagyon privatizálására. Előkészületben van az MVM csoport, a Magyar Villamos Művek magánosítása is.

Miközben a Fidesz-kormány 2010 óta harsogja, hogy egyik legfőbb célja az állami vagyon gyarapítása, értékének növelése, a valóságban ezzel szemben ipari mértékű, intézményesített rablás folyik 11 éve: a közvagyon mozdítható és mozdíthatatlan részeinek átjátszása a Fidesz gazdasági hátországának.

Véget kell ennek vetni! Az átjátszott közvagyont visszaszerezzük, a tolvajokat elszámoltatjuk!
Segíts Te is, vegyél részt az előválasztáson, támogasd az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeit és Karácsony Gergely  miniszterelnök-jelöltet!

Írásbeli kérdésem és a rá kapott válasz itt olvasható: https://www.parlament.hu/irom41/17002/17002.pdf