mszp.hu | Belföld
2019. október 06. 13:42

Az aradi vértanúk emlékére

Az aradi vértanúk emlékére
A szabadságharc után 170 évvel sajnos azzal kell szembesülnünk, hogy ugyanazt kell követelnünk a mai hatalomtól, amiért 1848-49 hősei harcoltak: függetlenséget, szabadságot és egyenlőséget.
Ismét ki kell állnunk a függetlenségünkért, mert az Orbán-kormány Magyarország érdekeivel szemben, teljesen kiszolgáltatja hazánkat az elnyomó putyini Oroszországnak. Újból meg kell küzdenünk a szabadságunkért is, mert a Fidesz cenzúrát teremtett a médiában, elnyomja a független gondolatot, és pártszolgálatba állította a demokráciát őrizni hivatott szerveket. Ismét meg kell teremtenünk az egyenlőséget és meg kell állítanunk azt a fideszes politikát, amely a szegényeket bünteti, miközben új arisztokráciát építi ki Orbán Viktor családi és baráti köréből az adófizetők pénzén.
 
A mai napon amikor a hősökre emlékezünk, eszünkbe kell, hogy jusson, milyen törékeny és becses örökségünk a szabadság. Nem tékozolhatjuk el, és nem mondhatunk le róla senki kedvéért.
 
Október 6-a vértanúi tudták ezt, számukra nem létezett megalkuvás, az életüket áldozták Magyarország függetlenségéért.
 
Az MSZP tisztelettel és kegyelettel adózik az Aradon kivégzett 13 vértanú és a Pesten mártírhalált halt gróf Batthyány Lajos miniszterelnök emléke előtt.
 
MSZP