mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 31. 09:11

Az egészségügy átalakítása minden magyart érint

Az egészségügy átalakítása minden magyart érint
A magyaroknak joguk van megtudni, hogyan szeretné az egészségügyet átalakítani a kormány - mondta Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus úgy értékelt: a magyar egészségügy helyzete, annak kormányzati átalakítása "a hatalom szerint nem közügy".

Azt mondta: Pintér Sándor belügyminiszter felkérésére készült egy tanulmány az egészségügy átalakításáról, több mint 352 millió forintért. Az MSZP közérdekű adatigényléssel és írásbeli kérdésekkel fordult a belügyminiszterhez, mert szerették volna a tanulmányt megismerni, ám a dokumentációt tíz évre titkosították - közölte.

Az MSZP-s képviselő írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklóshoz az ügyben, hogy megkapta-e a tanulmányt, ismeri-e annak tartalmát. Bangóné Borbély Ildikó azt mondta: ha a miniszter megkapta a tanulmányt, akkor közérdekű adatigényléssel fordul hozzá, hogy a területért felelős miniszterként bocsássa az MSZP rendelkezésére a dokumentumot.

A magyar egészségügy helyzete nem csak a kormánypárti politikusokra tartozik, annak átalakítása minden magyar embert érint - emelte ki.