mszp.hu | Belföld
2020. július 27. 13:53

Az egészségügy átalakításának első lépése: Kásler megy, önálló minisztérium jön!

Az egészségügy átalakításának első lépése: Kásler megy, önálló minisztérium jön!
A Népszava információi szerint 10 év kormányzás után az Orbán-kormány időhúzással, látszatkonzultációval, több százmilliós tanulmányok kifizetésével, a valódi problémák szőnyeg alá söprésével, végső soron további forráskivonások igényével készül az egészségügy átalakítására.

Ezek után élünk a gyanúperrel, hogy a Fidesztől megint nem futja majd másra, mint a 2022-es választások előtt egy jól hangzó ígéretcsomagra, miközben az alap és szakellátás színvonala Európa szégyene, a magyarok szembeköpése.
 
Gyanúnkat sajnos a tények is alátámasztják: Magyarország 2021-es költségvetésében nyoma sincs az orvosok és egészségügyi dolgozók ágazatban tartásához elegendő fizetésemelésnek, a szükséges fejlesztések elmaradása pedig továbbra is ezrével szedi majd az áldozatait.  
 
Ezeket a tényeket nem homályosítja el az sem, hogy a szakmai érdekképviseleteket megszólította a belügyminiszter (?!), most már csak az a kérdés, hogy a betegekkel mikor és ki kezd valódi párbeszédet.
 
Apropó belügyminiszter! Az mindenképpen a felelőtlen kormányzás bizonyítéka, hogy Pintér Sándor rendőrminiszternek kell elrendeznie az egészségügy problémáit akkor, amikor a belügyminiszterként is pont elég tennivalója lenne az egyre romló gyilkossági statisztikák és az önkormányzatok pénzügyi ellehetetlenülése miatt.
 
Az MSZP szerint újjáépítésre van szükség az egészségügyben is. Kiemelt prioritássá kell válnia, hiszen csak akkor biztosítható a gyógyulás esélye mindenki számára, ha van elegendő orvos, ápoló és eszköz, ha rendelkezésre áll a tisztességes fizetésre, a szükséges eszközök beszerzésére való pénz, és akkor, ha az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló és kompetens kormánytag felel.
 
Így lehet biztosítani a megfelelő utánpótlását az egészségügyben és a biztonságos ellátást mindenki számára.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok