Az egészségügy nem lehet baloldali vagy jobboldali kérdés

A mai Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei közgyűlésen napirend előtt szólalt fel Halmi József, MSZP frakcióvezető, aki nemcsak az előttünk álló pénzbeli szociális ellátórendszer várható negatív alakulását kritizálta, hanem a kormány által tervezett egészségügyi átalakításokról is kifejtette véleményét.

Bár első körben üdvözölte, hogy a kormány egészségpolitikáért felelős államtitkára végre meghallgatta amit, az ellenzék már sokszor kért, és leváltotta Mangol Csillát a megyei kórház éléről. A szocialista párt bízik abban, hogy végre politikai érdekektől mentesen találják meg Szabolcs – Szatmár – Bereg megyéből a kórházigazgató utódját.

A kormányzati szándékot, miszerint egy megyében egy kórházat terveznek telephelyekkel, nem tudjuk támogatni, és elfogadni. – jelentette ki a frakcióvezető, és felszólította a fideszes képviselőket, ne csak akkor tiltakozzanak, amikor az Ő érdekük azt kívánja, hanem a megye lakosságának érdekében is igyekezzenek végre tenni.

A lakosság érdekét több szempontból sem szolgálja a párhuzamosság megszüntetésének szándéka. Gondoljunk csak a fehérgyarmati és a mátészalkai kórház osztályainak összevonására. – sajnos nem volt olyan régen, hogy feledésbe merüljön. Így Halmi József - a megyében élő szegény emberek érdekében is - azt kérte ne lépjék meg a kormányzat egészségügyet érintő drasztikus átalakítását, mert a szegény és beteg emberek a megyében nem fognak tudni másik városba utazni megfelelő ellátásért.