Az egészségügyi költségvetés is az igazságtalanságról és a korrupcióról szól

Az MSZP a 2018-as költségvetés egészségügyi fejezetét is az igazságtalanság és a korrupció költségvetésének tartja, és mintegy 237 milliárd forintos átcsoportosítást javasol például a háziorvosok és a mentősök munkájának segítésére.
Szakács László frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, beismerő vallomásként is lehet tekinteni a jövő évi büdzsére, mert az megmutatja, mit tart fontosnak a kormány. Amire költ, azt fontosnak tartja - magyarázta.
    
A politikus példaként hozta fel, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának fejezetében jövőre 3,4 milliárd forint lesz hat budapesti futballcsapat működési támogatására, míg a vakok és gyengénlátók támogatására 60 millió forint. Hozzátette: a Magyar Sport Háza 266 millió forintot, a Vöröskereszt 100 millió forintot kap; sportági fejlesztési koncepciók megvalósítására több mint 11 milliárd forintot, míg a rákbetegek országos szövetségének támogatására 20 millió forintot fordítanak.
    
Igazságtalan ez a költségvetés, mert sportra, focira, stadionokra százmilliók, tízmilliárdok mennek el - összegezte véleményét. 
    
Szakács László szerint azért lehet a korrupció költségvetésének is nevezni a jövő évit, mert az egészségügy területén is van infrastrukturális fejlesztésekre 26 milliárd forint, de nem mondják meg mire, ez pedig a korrupció melegágya.
    
Kijelentette, éppen annyival, 102 milliárd forinttal emelik meg a jövő évi egészségügyi költségvetést, mint amennyit minden évben utólag odaadtak az adósságok rendezésére.
    
Szakács jelezte: 237 milliárdos módosítócsomagjuk megemelné a háziorvosok és a mentősök, a védőnők tevékenységének finanszírozása mellett a gyógyszertámogatásra, az egészségügyi intézmények eszközbeszerzésére szánt összegeket. Ennek forrása a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által "rekvirált" pénz lenne - mondta.