mszp.hu | Belföld | ételosztás 2014 ételosztás
2014. december 22. 10:08

„Az éhezés ellen...” – ajándékozás és ételosztás Nyíregyházán

„Üres fejjel lehet élni, de üres gyomorral nem!” – jelentette ki Halmi József Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alelnök az MSZP szombat délelőtti sajtótájékoztatóján Nyíregyházán, ahol amellett, hogy az éhezés ellen kampányoltak, 600 adag meleg ételt osztottak ki és 250 cipősdoboznyi ajándékkal is kedveskedtek a rászorulóknak. 

– A sokak életminőségének romlása alapvető probléma, ez pedig az ünnepek előtt különösen fontos kérdés. Ezen szeretnénk ma segíteni azzal, hogy a tartós élelmiszereknek köszönhetően az ünnep után is legyen miből főzniük az embereknek – tájékoztatott dr. Veres János, az MSZP megyei elnöke. 

A Nyíregyháza tábla sem parancsol megállást az éhezésnek, itt is nőtt a szegények száma. Ahhoz, hogy ezen változtassunk, össze kell fognunk, viszont ilyen kormányzati magatartással nem várható javulás – emelte ki Nagy László önkormányzati képviselő. 

Jeszenszki András önkormányzati képviselő így fogalmazott: az elmúlt évek politikája szociális katasztrófához vezet. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk, egyben tiltakozzunk a szegénység és a szociális érzéketlenség ellen.