éhségmenet
2013. február 07. 13:37

Az életükért, a jövőjükért menetelnek...

106 km-t gyalogolt az Éhségmenettel Nyíregyházától Mezőkövesdig Halmi József Győrtelek polgármestere és az MSZP megyei alelnöke, miután sajtótájékoztatón reagált az őket ért vádakra.


Azért mentem, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a problémákra, amelyek a megyében halmozottan jelennek meg - jelentette ki a politikus.

Halmi József szerint a Fidesz azzal kampányol , hogy Tukacs István túlment a munkaügyi központon, miközben köszöntötte a nyugdíjigazgatóságnál elbújt Vinnai Győző kormánymegbízott urat, Tilki Attila országgyűlési képviselőt és a többieket, mert szép számban vezényelték őket oda.

Arra lennék kíváncsi, hogy azok a fideszes polgármesterek, akik ott álltak megbújva, azoknak a településén elégedettek-e  az emberek a 47 ezer forinttal, amit kapnak közmunkásként, elégedettek-e a  22 800-zal, amit kapnak segélyezettként. Mert odaálltak, miközben tudjuk, hogy parancsszóra álltak. Netán így hálálják meg a többmilliós ÖNHIKI-t?
 
Tilki Attilának jobb lenne, ha követné Seszták Oszkárt, elmennének az Azori-szigetekre és soha nem jönnének vissza  – mondta a képviselő.

Az az ember, aki ittasan vezet, és a mai napig nem áll ki a közvélemény elé, hogy elmondja, mit kapott, mennyi alkohol volt a vérében, és ült-e valaki mellette, jobb lenne, ha szégyellné magát. Tilki Attila tükör elé léphetne, mielőtt kioktat embereket - fogalmazott Halmi József.
 
Az Éhségmenetben vannak politikusok, de a menetelők négyötöde munkanélküli, rokkantnyugdíjas. Mennek az életükért és a jövőjükért, és még gúnyt is űznek belőlük? – utalt a politikus a mezőkövesdi transzparensekre.

Számoljanak el, hogy Gyulán miből mulatnak, számoljanak el, a Békemenet miből költ!  Az Éhségmenet költségvetését összes sem lehet hasonlítani ezekkel a költségvetésekkel, vagy azzal az óriásplakát-kampánnyal, amit a Civil Összefogás Fórum szervezett – hangsúlyozta a képviselő.

Felháborító, hogy egy olyan összefogásból űznek gúnyt, ami felhívja az emberek és a kormány figyelmét arra, hogy ma Magyarországon - különösen azokban a megyékben, ahonnan indultak az éhségmenetek - hatalmas a szegénység és nő a munkanélküliek száma.

Nézzenek tükörbe a fideszes képviselő urak! – kérte Halmi József és utána foglalkozzanak az Éhségmenettel. Hozzátette: szégyen, hogy a megye 229 polgármestere közül rajtam kívül senki nem emeli fel a szavát azon szegények mellett, akik a településeiken élnek.

Önkormányzati adósságok – újabb hazugságok!

2006 és 2010 között a fideszes közgyűlési elnököknek kiadták, hogy minél több kötvényt bocsássanak ki. Megígérték nekik, ha 2010-ben kormányra kerülnek, akkor ezt el fogják törölni.
 
Miért kellett kibocsájtani a megyének annyi kötvényt? Mire költötte a fideszes vezetés?

Én, aki rendelkezek fizetéssel, biztosítom a megélhetésem, azért megyek az éhségmenetbe - mondta az alelnök -, mert voltam munkanélküli több esetben, voltam közmunkás, tudom mit jelent az, és lehetek még munkanélküli és közmunkás is.  Akik ma minket minősítenek, vajon nem kerülhetnek pár év múlva ilyen helyzetbe? - tette hozzá.