mszp.hu | Belföld
2019. november 15. 10:27

Az ellenzék támogatja a tankötelezettség korhatárának 18 évre való emelését, és az e cél melletti aláírásgyűjtést

Az ellenzék támogatja a tankötelezettség korhatárának 18 évre való emelését, és az e cél melletti aláírásgyűjtést
Az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a fiatalok jövőjét azzal, hogy elzárja őket a használható tudástól. Százezer fiatal élete eddig már kisiklott. 2011 óta egy lélektelen, rossz döntés következtében őket már 16 évesen kilökték az oktatásból. Nagy részüknek még általános iskolai végzettsége sincs, tehát semmilyen esélyük nem lehet arra, hogy szakmát szerezzenek.
A Fidesz rombolása miatt sohasem látott mértékben szakadunk le Európától és a világtól az oktatás terén. Sajnálatosan folyamatosan nő azok száma Magyarországon, akik nem szereznek érettségit vagy szakmát, miközben a többi uniós országban a képzettség nélküli fiatalok száma csökken.
 
Éppen ezért már a kezdetektől tiltakoztunk a tankötelezettség korhatárának átgondolatlan, minden józan észt nélkülöző csökkentése ellen, és most ezért támogatjuk az Idetartozunk Egyesület aláírásgyűjtési kezdeményezését, hogy újra 18 év legyen a tankötelezettség korhátára.
 
Versenyképes tudást kell biztosítanunk ahhoz, hogy ne jövő nélküli gyerekeket neveljenek az iskolák. Ezért mi kiállunk mindazok mellett, akik egy jobb, és igazságosabb társadalom érdekében, gyermekeik jövőjét féltve követelik a tankötelezettség korhatárának ismételt visszaállítását a 18. év betöltéséig!
 
Társainkkal együtt harcolni fogunk mindaddig, amíg újra a gyermekeink jövőjét, az egyén és a közösség érdekeit egyaránt figyelembe vevő, korszerű oktatási törvények nem lesznek Magyarországon!
 
Demokratikus Koalíció
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Lehet Más a Politika
Momentum Mozgalom
Magyar Szocialista Párt
Párbeszéd Magyarországért
 
Bősz Anett, Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs, Székely Sándor, Szél Bernadett független országgyűlési képviselők

Kapcsolódó párttagok