mszp.hu | Belföld
2024. május 01. 16:48

Az ellenzéki koalíció minden magyarra vigyázni akar - közösen majálisozott az MSZP-DK-Párbeszéd a Városligetben

Az ellenzéki koalíció minden magyarra vigyázni akar - közösen majálisozott az MSZP-DK-Párbeszéd a Városligetben
Számos programmal telt a május elsejei majális, az MSZP-DK-Párbeszéd közösen ünnepelte a munka ünnepét, valamint Magyarország uniós csatlakozásának huszadik évfordulóját. A nagyszínpadon felszólalt Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke is. Az MSZP sátrában egész nap zajló kerekasztal-beszélgetéseken pedig az oktatás helyzetéről, a szakszervezetekről, Budapestről és a szupermilliárdosok megadóztatásáról beszéltek.
Beszédében Komjáthi Imre elmondta, nagyon várja minden évben ezt a napot, május elsejét, hiszen ő korábbi gyári munkásként pontosan tudja, mit ünneplünk most és mi ennek a jelentősége. Hozzátette, azonban nem csak május elsején kell a dolgozó emberekről, a tisztességes munkáról és munkásokról beszélni, hanem minden nap, hiszen ők építik napról napra saját kezükkel az országot. Vissza kell adni a dolgozó magyar emberek megbecsülését, mivel mára ez teljesen eltűnt - fogalmazott. Komjáthi Imre szerint a szakszervezetek szerepe fontos, hiszen olyan erőt képviselnek, mely az összefogás fontosságát és erősségét jól szimbolizálja. „Éppen ezért meg kell erősíteni az érdekvédelmi szervezeteket, hiszen ez a társadalom immunrendszere, ha pedig itt baj van, akkor már nagyon nagy a baj” – jelentett ki.

 
Az MSZP társelnöke rámutatott, a kormány nem törődik a dolgozó magyarokkal, ennek eredménye az, hogy tavaly 62 halálos munkabaleset történt.Ezen tud és akar változtatni egy ízig-vérig szocialista, szociáldemokrata kormány. Komjáthi Imre azt ígérte, ha kormányra kerülnek, akkor meg fogják valósítani a legfontosabb munkavédelmi javaslatokat. A félelmet pedig, amit az emberek szívébe ültetett a kormány az elmúlt 14 évben, el kell tüntetni. 
Június 9-én szerinte egy büszke, erős Magyarországra és Európai Unióra kell szavazni.
 
A kerekasztal-beszélgetések során Kunhalmi Ágnes társelnök és Hiller István volt oktatási és kultuszminiszter arról beszélt, hogy alapvetően a gyermekekhez való hozzáállásán kellene változtatnia a kormánynak. Fontos lenne a pedagógusok megbecsülésének helyreállítása, valamint az egyre durvább központosítás megszüntetése. Gyermekközpontú, a központosítást megszüntető, a pedagógusok megbecsültségének és szabadságának helyreállítására van szükség.
 
A politikai pártoknak szerepe van abban, hogy több nőt segítsenek a közéletbe és megadják nekik a lehetőségeket – mondta Tüttő Kata EP-képviselőjelölt, főpolgármester-helyettes a diákok kérdéseire válaszolva.
 
Kerekasztal-beszélgetés folyt az unió magyar szakszervezetekre gyakorolt hatásáról is, melyen Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, Harangozó Gábor, az MSZP alelnöke, Andor László volt uniós biztos és Zlati Róbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke vett részt. Elhangzott: Magyarországon a szakszervezetek nehezebb helyzetben vannak, mint Európa többi országában. Annak érdekében, hogy ez a helyzet javuljon, az MSZP a parlamenten belül és kívül is tesz.
 

Kapcsolódó párttagok