mszp.hu | Belföld
2022. június 08. 12:31

Az elmúlt 20 év legnagyobb drágulása közepette összeállt a valaha volt legbrutálisabb elvonás!

Az elmúlt 20 év legnagyobb drágulása közepette összeállt a valaha volt legbrutálisabb elvonás!
A Költségvetési Bizottság elnökeként fontosnak tartom megismertetni Önöket az ország valódi helyzetével – ezért készítettem egy összefoglaló videót.

Van miről beszélni...

Varga Mihály a költségvetési bizottsági meghallgatásán vitába keveredett velem: szerinte a választási pénzszórásuk után elkerülhetetlen pénzvisszaszedés nem megszorítás, hanem intézkedés...

Nos, a 2023-as költségvetés „intézkedései” nyomán, az elmúlt 20 év legnagyobb drágulása közepette összeállt a valaha volt legbrutálisabb elvonás, amely 15(!) Bokros-csomaggal egyenlő.

Az ország életében ugyanolyan fontos a költségvetés, mint amikor a családi kasszában lévő pénz felhasználásáról döntünk. A leglényegesebb azonban az, hogy a kormánynak NINCS pénze – Orbán és Varga azt költik el, amit mi, adófizetők összeadunk. Amire nekünk figyelnünk kell, hogy ezt jól teszik-e és nem szórják-e el marhaságokra.

De nézzünk egy-két – egyébként érhetetlen optimizmust mutató – adatot: a 2023-as inflációt 5,2%-ra várják, miközben éppen ma közelítettük meg a 11%-os (átlagos!) pénzromlást...

Komolyan számol a kormány az eu-s forrásokkal, amelyek egyelőre a láthatáron sincsenek, mert a korrupciós veszélyt az Unió még mindig erősnek látja. Orbánék itt 16 ezer (!) milliárd forinttal hazardíroznak.

Az összkép alapján azonban feketén-fehéren kiderült: bődületes megszorítás az, amit elénk tártak. Jelentős adóemelésekkel számolnak a választási pénzszórás kompenzálására – az teljesen kizárt, hogy ez nem érint majd minket. A különadóknak nevezett elképzelések egyértelműen drágítják az életet. Mindeközben érintetlenül maradnak a NER-érdekeltségek által uralt ágazatok (pl. építőipar), amelyekben a valódi extraprofit képződik és amelyek így elképesztő haszonra tesznek szert továbbra is.

És, ahogy lenni szokott: csökken a jóléti kiadások (egészségügy, nyugdíj, stb.) aránya a korábbi évekhez képest. Mindeközben Rogán propagandaminisztériuma pont tízszer(!) költhet többet. Összességében az a véleményem, hogy ez a költségvetés nagyon bizonytalan alapokon áll, hatalmas a kockázat a teljesülésére.

A részleteket elmondom az erről szóló videómban, amelyben igyekeztem érthetően felvázolni azt, amit érdemes tudni a költségvetésről. Nézze meg!

Vajda: Nem kell lopni!

2022-06-18 12:40

Kapcsolódó párttagok