Belföld | szociális alapellátás nyugdíj
2014. január 11. 15:22

Az elmúlt 4 év a szegények fekete 4 éve volt

Az MSZP szerint 2013 a szegények fekete éve volt a kormány "sanyargató és tehetetlen" politikája miatt. Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja fogalmazott így szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus a kormány tehetetlenségének tartotta a devizahitelesek problémáját, amelyet szerinte a kabinet három és fél éve nem képes megoldani. Emellett a szegények sanyargatásaként értékelte, hogy a Fidesz kormányra kerülése után befagyasztotta a gyes, a családi pótlék és a minimálnyugdíj összegét, amelyek vásárlóereje így több mint 20 százalékkal csökkent.

Korózs Lajos átverésnek és igazságtalannak nevezte a rezsicsökkentést és a gyerekek után járó adókedvezményt. A rezsicsökkentést ugyanis szerinte az élelmiszerek, a gyógyszerek és a pénzügyi szolgáltatások drágulása ellensúlyozza, vagyis a kormány összességében "többet szed be" az emberektől, mint amennyit a rezsicsökkentéssel biztosít számukra.

Megjegyezte továbbá, hogy a rezsicsökkentéssel a gazdagoknak igazságtalan módon több támogatás jut. Korózs Lajos szerint a gyerekek után járó adókedvezmény szintén igazságtalan, amit az is mutat, hogy a támogatás 93 százaléka szavai szerint a leggazdagabb egymillió emberhez került.