mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 24. 12:43

Az előválasztás győztesét fogja az MSZP miniszterelnök-jelöltként támogatni

Az előválasztás győztesét fogja az MSZP miniszterelnök-jelöltként támogatni
A tisztújító kongresszus, a szabad vizeket védő népszavazási kezdeményezés és más társadalmi ügyek állnak a következő hetekben az MSZP aktivitásának középpontjában, újévtől pedig az autoriter rezsim leváltása, amelyben az MSZP az előválasztás miniszterelnök-jelöltje mögé fog beállni – erről beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója hétfő reggel az ATV Start című műsorában.

A választók jelentős része nagyon várja a híreket, hogy kit fog az MSZP miniszterelnök-jelöltként támogatni, így a párt igazgatásától is számosan érdeklődnek erről.

„Magyarországon Karácsony Gergely nyert egy hatalmas választást, amely hitet adott az ellenzéknek. A szabad vizekről szól petíció kapcsán is sorozatosan jönnek oda az emberek és javasolják Karácsony Gergelyt miniszterelnök-jelöltnek. Mi őt szeretnénk, de mindenek előtt várjuk meg az ő végleges döntését, hiszen korábban a főpolgármesterség kérdésében is elutasító választ adott” – mondta Molnár Zsolt reagálva Tóth Bertalan pártelnök korábbi kijelentésére, amelyben Budapest főpolgármesterét jelölte meg, mint az MSZP preferált miniszterelnök-jelöltjét a 2022-es országgyűlési választásokra.

Elmondta, ha elutasító választ kapnak végül, az MSZP fog másik saját jelöltet állítani, ezzel együtt a párt az ellenzéki jelöltek közti előválasztást tartja a legfontosabbnak a végleges Fidesz-kihívó személyének szempontjából. „Az MSZP meg fogja nevezni jelöltjét, legyen ez párton belüli vagy kívüli. Aki megnyeri az előválasztást, és ez a legfontosabb, bárki lesz is az, az MSZP egy emberként fogja támogatni azért, hogy 2022-ben kormányváltás legyen”.

Kérdésre, a szocialista politikus a közelgő, szeptember 19-én tartandó tisztújításról és a társelnöki rendszerről is beszélt az MSZP-n belül. „Jelöltként való indulását nemcsak Mesterházy Attila, hanem Győr László, III. kerületi kitűnő képviselő is bejelentette, és ne zárjuk ki, hogy mások is indulnak. A legfontosabb, hogy a szocialista pártnak csapatjátékra van szüksége, és ebben Kunhalmi Ágnes Tóth Bertalannal és Hiller Istvánnal kiegészülve, aki már bejelentette, hogy indul a választmányi elnöki tisztségért, kitűnően meg fogják valósítani azokat a célokat, amelyek a párt előtt állnak, például a 2022-es kormányváltást” – hangsúlyozta, és megerősítette, ő is a Tóth-Kunhalmi párost támogatja majd szavazatával.

Az ellenzék esélyeit firtató kérdésre elmondta, „Sokan kinevettek, mikor azt mondtam, Karácsony Gergely meg fogja nyerni a választást, pedig a mi belső mérésünk reális képet mutatott, és ennél még fontosabb, hogy az előválasztáson mindenki találkozik a valósággal. A választókat nem az érdekli, hogy milyen ellenzéki pártokból lehet választani, hanem az, hogy kormányváltás legyen”.

Kiemelte, a különféle elfogult közvélemény-kutatások napi mérései helyett az összefogásban a legfontosabb az előválasztás eredménye lesz, hiszen az egy tény, amiből lehet majd következtetni a listaállítás arányaira is. „Mi, annak idején, az EP-választásokon kevésbé voltunk sikeresek, viszont az országgyűlési választásokon és az önkormányzati választásokon igen. Most a legeslegfontosabb az, hogy közösen kormányváltást érjünk el” – tette hozzá.

Molnár emlékeztetett, hétfőn délután 3 órakor dönt az NVB a szabad vizekről szóló MSZP-s népszavazási kezdeményezésről, amiről azonnal tájékoztatni fogják az embereket. „A legfontosabb kérdésünk az volt, hogy a válaszadó egyetért-e azzal, hogy a köztulajdonban álló természetes strandokra ne kelljen belépőt fizetni. Ez nem azt jelenti, hogy az étel-ital, a hekk ingyen lesz, hanem azt, hogy azért a ’szolgáltatásért’, hogy valaki a vízbe bemehessen, ne kelljen fizetni.

Ez így van a világ demokráciáinak elsöprő többségében is, hogy önmagában a vízbe való bejutásért nem kell fizetni – hiszen ez elfogadhatatlan. És természetesen a jövő nemzedékei számára meg kell őriznünk a természeti adottságainkat, vizeinket, nádasainkat, partjainkat, kempingjeinket, ezért elidegenítési és változtatási tilalmat javasolunk ezekre a területekre, hogy lehessen apartman-hoteleket, luxus-lakóparkokat építeni ezek helyén.

A 3 órakor kezdődő ülésen ott leszek, és utána tájékoztatom a közvéleményt. A népszavazási aláírásra, amennyiben bekövetkezik az a csoda, hogy az NVB átengedi a kérdéseinket, 120 napunk lesz. A szükséges kétszeresével, 400.000 aláírással fogunk visszatérni” – ígérte.

Kapcsolódó párttagok