mszp.hu | Belföld | Budapest előválasztás
2018. április 24. 15:02

Az előválasztást támogatja a budapesti MSZP

Előválasztással kell kiválasztani a legjobb és legesélyesebb polgármesterjelölteket a VIII. és a XV. kerületi időközi polgármesterválasztásra – ezt támogatja a budapesti MSZP. Az áprilisi parlamenti választás legfontosabb tanulsága, hogy a Fidesz csak a lehető legteljesebb ellenzéki összefogással győzhető le. Ez azt jelenti, hogy a demokratikus ellenzéknek minden választáson egyetlen jelöltet kell állítania a Fidesz jelöltjével szemben.
A jelöltek személyéről nem tárgyalószobákban kell dönteni. A budapestieknek joguk van kiválasztani, hogy kik álljanak ki értük a Fidesz helytartóival szemben. Az előválasztás lehetőséget ad arra, hogy a választók idejében megismerjék a jelölteket és programjukat, és közülük a legjobbat és a legesélyesebbeket válasszák ki, akik sikerrel szállnak szembe a Budapestet tönkretevő Fidesz jelöltjeivel szemben. 
 
A széleskörű együttműködésre példa lehet a római parti mobilgától szóló népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés, amelyet a budapesti MSZP is támogat. A 3-as metró sikeresen kivívott akadálymentesítése és a budapesti olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés sikere azt mutatja, hogy a budapestiek megmutatják az erejüket, ha Orbán, Tarlós és a Fidesz ártani akar a fővárosnak és az itt élőknek. 
 
Kunhalmi Ágnes
az MSZP budapesti elnöke
 
Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselője
 
Őrsi Gergely
az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke