költségvetés 2014
2013. október 09. 11:48

Az elszegényedés költségvetése

A 2014. évi költségvetés tervezetével foglalkozott keddi sajtótájékoztatóján Halmi József megyei alelnök, aki elmondta, bár a Fidesz szerint, ez a rezsicsökkentés költségvetése, ő nem lát mást, csak azt, hogy ez a tervezet az elszegényedés és a nyomorba döntés költségvetése.

Bár a kormányzópárt sajtóközleményében az elmúlt 8 év Bajnai-Gyurcsány költségvetéseket állítja be hazugnak, a képviselő feltette a kérdést, vajon melyik a hazug költségvetés, amelyiket egy évben tízszer módosítanak, vagy amelyiket egyszer sem, esetleg indokolt esetben egy – két alkalommal. Az idei költségvetést hétszer, a tavalyit pedig tizenegyszer módosították.

Látszik a költségvetés tervezetben, hogy nagyon sok pénzt fordítanak a sportra, stadionépítésre, miközben családoknak nincs téli tüzelőjük, gyerekek nem tudnak minden nap enni, gondok vannak az egészségügyben, az oktatásban, míg ők vasutat fejlesztenek ’Orbán Viktor falujában’.

Gyorsan kiürítik a büdzsét áprilisig, ha nyernek, akkor majd megszorítanak, és lehúzzák a maradék bőrt az emberekről, ha nem, akkor meg egye meg a következő kormány, amit ők kifőztek. Egy felelős politikai kormánypárt nem így gondolkodik. Még Orbán Viktor is elismerte, 2010-ben stabil költségvetést vettek át – hangsúlyozta a megyei alelnök.