mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2022. január 13. 15:48

Az emberek már október előtt is érezték a pénztárcájukon az élelmiszerárak akár két számjegyű emelkedését – reagálás Gulyás Gergely kijelentésére

Gulyás Gergely szerint az élelmiszeriparban október közepéig még semmilyen infláció nem volt tapasztalható, ez azonban hazugság. Az egyes élelmiszerek áremelkedése ugyanis már jóval előbb elkezdődött, ami azt eredményezte, hogy a privatbankar.hu által vizsgált üzletekben 2022 januárjában a margarin 60, az étolaj 41, a liszt pedig 43 százalékkal kerül többe, mint egy évvel korábban.

Amíg az emberek már október előtt is érezték a pénztárcájukon az alapvető élelmiszerek akár két számjegyű emelkedését, addig a Fidesznek az csak a választások előtt alig 3 hónappal vált érzékelhetővé.

Az üzletekben brutális drágaság tombol, soha nem volt ilyen gyenge a forint, elértéktelenednek a fizetések, a nyugdíjak és a családtámogatások is. A választás előtt hitelből kiszórt egyszeri juttatások hamar elfogynak ilyen árak mellett, utána pedig továbbra is marad a drágaság és a nélkülözés milliók számára.

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért a kormányváltást követően az Egységben Magyarországért 5 százalékra fogja csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke