mszp.hu | Belföld
2024. április 08. 17:23

Az emberek megsegítésére, nem gyűlöletplakátokra van szükség

Az emberek megsegítésére, nem gyűlöletplakátokra van szükség
Komjáthi Imre napirend előtti felszólalásában a pártok egymás ellen való politizálását kritizálta, elmondta, az országgyűlési képviselők feladata a magyar emberek segítése kell legyen. Az MSZP társelnöke szerint nem gyűlöletplakátok kellenek, hanem a legszegényebbek megsegítésére van szükség.

Komjáthi Imre emlékeztetett, mivel folyamatosan járja az országot, így pontosan tudja, milyen körülmények között kell élnie bizonyos embereknek, olyan embereknek, akik helyzete a Parlamentből nem érthető meg. Így romos házakkal, málló vakolattal, megvetemedett nyílászárókkal és rozsdás kapukkal kellett szembesülnie, miközben járja az országot. Ezen épületek mellett egyértelműen elmentek az ingatlanfelújítási pályázatok, tette hozzá.

Ezeket a házakat azonban részben kitakarják a CÖF által készített plakátok, melyeken négy ellenzéki politikus feje van rámontírozva, „egy lopott zenekari fotóra”.  Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és Gyurcsány Ferenc képe alatt az a felirat olvasható, „megvették őket kilóra”. Komjáthi Imre szerint a kormánynak hivatalosan ehhez nincs köze, hiszen a CÖF egy civil szervezet, azonban egyértelmű, a plakátok az ő érdekeit szolgálják.

„Az álcivil plakátok mellett az álközszolgálati hirdetések is végtelenül gonosz és buta eszközei a Fidesz-kormánynak. Stop Sorostól a homofób kirohanásokig miért rak ki ilyen plakátokat a mi pénzünkből a kormány?” – kérdezte az MSZP társelnöke a kormány képviselőitől. Hozzátette, némely ellenzéki pártnak is átgondoltabban kellene kampányolni a plakátok tekintetében.

Komjáthi Imre szerint a hivatalos kampányidőszakon kívül nem egymás ellen kellene plakátokat kirakni a pártoknak, hanem észrevenni a romos otthonokat és utakat, melyek elé ezek kikerülnek. A valódi ellenség ugyanis a szegénység, a leszakadás és a reménytelenség, az MSZP éppen ezért nem a plakát-csatákban vesz részt, hanem azokban, melyek a legnehezebb helyzetben élők megsegítéséért folynak.

Az MSZP szerint törvénnyel kellene betiltani a választástól-választásig tartó plakátőrületet, különösen a kormányhirdetéseket. Ennél azonban jóval részletesebb terve van a pártnak a vidéki Magyarország felemelése. Meg kell védeni és felfuttatni a vidéki mezőgazdaságot, biztonságossá és versenyképessé kell tenni a magyar ipart, jó minőségű utakra és közlekedési eszközökre van szükség, esélyt adó iskolákra és mindenhova elérő kultúrára, tudományokra.

Komjáthi Imre kiemelte, a múlt héten elhunyt Ferge Zsuzsa ismerte a legjobban az imént felsorolt gondokat, az ő szociálpolitikája nélkül pedig elképzelhetetlen egy szociáldemokrata kormányzás is. A szocialista politikus szerint nem gyűlöletplakátokra van szükség, hanem a legszegényebbek megsegítésére, az országgyűlési képviselők feladata pedig, hogy valami újat, okosat és emberit cselekedjenek, meggyőzve ezzel az embereket.

Szavazz a szocikra!

2024-05-22 10:12

Kapcsolódó párttagok