mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 18. 13:56

Az emberek támogatják az önkormányzatokat és az MSZP-t: védjük meg szabad vizeinket!

Az emberek támogatják az önkormányzatokat és az MSZP-t: védjük meg szabad vizeinket!
Az NVB döntésére várva már több mint 100.000 ember írta alá az MSZP szabad vizeket védő petícióját.

A köztársaságpárti ellenzék az embereket védő törekvéseiről tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, Horváth Csaba, Őrsi Gergely és Gajda Péter MSZP-s polgármesterek társaságában, vasárnap délben, Siófokon.

Az MSZP budapesti elnökét és a szocialisták három polgármesterét Tüttő Kata, a Főváros szocialista főpolgármester-helyettese és Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja, a szabad vizeket védő program vezetője is támogatták jelenlétükkel, miközben beszámoltak az eddigi eredményekről.

„Folytatjuk az országjárást, folytatjuk az aláírásgyűjtést: köszönettel tartozunk a magyar választóknak, a magyar embereknek, hiszen több mint 100.000 aláírást gyűjtöttünk össze a petíciónkhoz. Természetesen most várjuk, hogy az NVB döntsön a népszavazási kezdeményezésünkről” – mondta el molnár Zsolt.

Miután köszönetet mondott azoknak a civileknek és szövetséges pártoknak, akik támogatják az MSZP kezdeményezését kijelentette, az önkormányzatok nem lehetnek vesztesek. „Amerre járunk, Ózdtól Sopronig, a Fertő-tótól a Velencei-tavon át a Tisza-parti településekig, mindenhol szimpátiával, szolidaritással találkoztunk, és természetesen mindent el fogunk követni, hogy a Szerencs-Tiszaújvárosi választáson az ellenzék egyetlen jelöltje nyerjen, azaz ne legyen kétharmada a Fidesznek az Országgyűlésben” – ígérte.

„Több szabadság az embereknek és kevesebb Fidesz, amely a NER részeként elveszi az emberektől a Balatont! Egyre kevésbé tudnak az emberek eljutni a vízpartokra, éppen ezért fontos, hogy a NER ne közösítse ki az emberek többségét, hanem a Balaton maradjon az embereké. Védjük meg a Balatont, mert a Balaton a miénk!” – szólított fel Horváth Csaba.

„Az elmúlt időszakban azt látjuk, hogy ha a kormány zárt ajtók mögött egy területre azt mondja, hogy ez kiemelt – és ezáltal „kiszemelt” – beruházás, akkor gyakorlatilag bármit megtehetnek az épített, vagy éppen még be nem épített környezettel” – emlékeztetett Őrsi Gergely.

„Ennek ékes példája, az elmúlt hétvégén két olyan határozat, ami egy balatoni ingatlant érintett Aligán, illetve egy UNESCO-védelem alatt álló fővárosi, II. kerületi épületet. Nem szabad hagyni, hogy az emberek feje felett döntsenek értékes ingatlanokról! Mi azért küzdünk, hogy a magyar emberek bevonása nélkül ne történhessenek az elmúlt időszakot jellemző gigászi betonfejlesztések” – tette hozzá.

 „A Balaton nemcsak az itt élőknek, hanem a kispestieknek is fontos, azért is, mert az önkormányzat nyári táborában nagyon sok gyermek, felnőtt és nyugdíjas tölti idejét. Ezért is fordítottunk arra sok 10 millió forintot az elmúlt években saját forrásból, hogy fejleszteni tudjunk, és kedvezményesen tudjanak nyaralni azok, akik évről évre itt töltik el a szabadidejüket belföldön és használják azokat a szabadstrandokat is, amelyek megvédésén vagyunk” – mutatott rá az önkormányzatok és az emberek összefogásának jelentőségére Gajda Péter.

Végezetül arra kérte a nézőket, mindenki támogassa az MSZP törekvéseit és írja alá az ívet, amely szabad vizek megvédéséről szól a következő időszakban.