mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld
2022. március 03. 14:37

Az embereket felháborítja az igazságtalanság

A még mindig képviselő Völner Pállal és főnökeivel szemben nyilvánossá tett bizonyítékok kapcsán sem hajlandó a fideszes kormány vizsgálóbizottságot felállítani, az ellenzéki jelöltek ellen viszont kamuhadjáratot indítanak.

Ez mindenütt felháborítja a lakosokat – mondták az Egységben Magyarországért politikusai: Jézsó Gábor, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületének MSZP-s képviselőjelöltje és Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója csütörtökön az ATV Start című műsorában.

Ez mindenütt nagyon is beszédtéma: „Minden ember érzi az igazságtalanságot. Hogyha megnézzük: 12 esztendő alatt tudomásom szerint egyetlenegy vizsgálóbizottságot sem állítottak föl” – emlékeztetett Jézsó.

„Nemsokára ünnepeljük március 15-ét, melynek egy óriási nagy vívmánya a törvény előtti egyenlőség. Minden embernek jár a törvény előtti egyenlőség és mindenkit egyenlően kell megítélni, nem úgy, hogy hova tartozik vagy éppen milyen oldalon van” – szögezte le.

Sebián-Petrovszki kiemelte: az egész kormányt átszövő korrupciós bűnügyekre mindenki által hallgatható, olvasható, több ezer oldalas bizonyítékok vannak, ezzel szemben kormányoldalon ellenzékiek elleni lejáratókampányokat indítanak és arra próbálnak játszani – sikertelenül –, hátha megbomlik az összefogás.

Az összefogás viszont erős: „Nagyon támogat minden párt minden egyes jelöltet, Borsod 06-ban a Gábort, a 105 további választókerületben pedig a 105 további jelöltet. Én nem látok (...) aggályokat; ezt a 31 napot végig fogjuk küzdeni és csak felfelé” – mondta.
Jézsó szerint lejáratás helyett a valós problémákkal kell foglalkozni, például a tanárok jogos követeléseivel:

„Nálunk Tiszaújvárosban is a helyi gimnázium tanárai kiálltak, és nyilvánvalóan persze tudják, hogy ők engedetlenséget követnek el, de minden tanár, akivel én is beszélgettem – nekem a gyerekeim is abba a gimnáziumba járnak – tudja, hogy ezzel a cselekedetével egy jó ügy mellett áll ki, és én azt gondolom, hogy igen, ez helyes, hogy így teszik” – jelentette ki.

Sebián-Petrovszki kiemelte, hogy ugyanígy az Ukrajna felől érkező menekültekkel is szükséges a szolidaritás: „Ott vagyunk, segítünk, és erre kérünk minden jó érzésű magyar állampolgárt, hogy vegyen ebben részt.”
Hasonló módon teszik ezt Borsodban is:

„Családommal együtt önkéntesként segítünk, és (...) egy jótékonysági előadást is szervezünk, van egy színjátszó csoportunk, és ennek a bevételét szeretnénk a háborús menekültek részére felajánlani. (...) A tiszaújvárosi Vöröskereszt fogja ezt majd eljuttatni"” – hangsúlyozta Jézsó Gábor, az Egységben Magyarországért Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében indított képviselőjelöltje.