mszp.hu | Belföld, Gazdaság | energiaárak
2016. december 03. 16:17

Az energiaárakat csökkenteni kell, nem csak hazudozni róluk!

A Fidesz-kormány évek óta drágábban adja a lakossági gázt, a villanyt és a távhőt, mint amennyibe az kerül. A földgáz importára 2014 óta a felére csökkent, és a kőolajat is 60-70 százalékkal olcsóbban lehet beszerezni. Eközben a magyar emberek két éve ugyanazt a drága tarifát fizetik! Ez érthetetlen, méltánytalan és igazságtalan kormányzati nyerészkedés.

Ha 2005-ben 50 dolláros olajárnál 50 forint volt a földgáz köbmétere, akkor most miért fizettet érte az urizáló fideszes elit kétszer annyit? Ez nem az Energia Hivatal „rendeletalkotási jogán” múlik, hanem az urizáló fideszes eliten.

Az MSZP szerint szükséges és lehetséges az energiaárak csökkentése. Ha olcsóbbá válnak az energiahordozók, akkor csökkenteni kell a lakossági energiaárakat is, ahogyan ezt az MSZP is megtette korábban. A biztos megélhetés érdekében azt akarjuk, hogy az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkenjenek a lakossági gázszámlák, valamint 10-10 százalékkal mérséklődjenek az áram- és távhőszámlák.

Ha Németh Szilárd és az urizáló fideszes elit nem egyes kormányközeli energiakereskedők érdekeit képviselné, hanem a magyar családokét, akkor nem hazugságokkal riogatna, hanem támogatná az MSZP javaslatát a földgáz, az áram és a távhő árának 2017-től történő jelentős csökkentésére.

Tóth Bertalan
az MSZP frakcióvezetője

Kapcsolódó párttagok