Az I. és XII. kerület közösen játssza ki a közbeszerzési szabályokat

Pokorni Zoltán XII. kerületi és Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester egyértelműen összedolgozik és tudatosan játssza ki a versenyeztetési szabályokat – derítette ki Tüttő Kata, az MSZP hegyvidéki önkormányzati képviselője. 

A szabály az, hogy 150 milliós szerződés alatt nem kötelező nyílt versenyt alkalmazni, elég meghívni három alkalmas céget ajánlattételre. Ez a két fideszes vezetésű kerület esetében az alábbiak szerint történik.

"A" cég karbantartással foglalkozik, és minden évben megnyeri a hegyvidéki önkormányzat épületkarbantartási tenderét. "B" cég fő tevékenysége az épülettakarítás, és minden évben megnyeri a Budavári Önkormányzat épülettakarítási tendereit. "C" pedig egy egyszemélyes villanyszerelő cég, és nem nyer soha semmit.

„A” úgy nyeri el minden évben a XII. kerület épületkarbantartási munkáit, hogy az önkormányzat meghívja őt, a szomszéd kerület takarító cégét, azaz "B"-t, valamint tölteléknek a feladat elvégzésére nyilvánvalóan alkalmatlan "C"-t.

Az I. kerületi önkormányzat az épülettakarítási feladatokra minden évben meghívja "B"-t aki mindig meg is nyeri, "A"-t, a szomszéd kerület épületkarbantartóját, és tölteléknek az erre a feladatra is nyilvánvalóan alkalmatlan "C"-t.

Fentiekből világos tehát, hogy Pokorni Zoltán XII. kerületi és Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester összedolgozik és tudatosan játssza ki a versenyeztetési szabályokat. Az MSZP megteszi a szükséges jogi lépéseket.

http://www.kozbeszerzes.hu/…/…/hirdetmeny/portal_10579_2015/
http://www.kozbeszerzes.hu/…/mu…/hirdetmeny/portal_118_2015/