mszp.hu | Belföld
2018. január 30. 11:38

Az igazi menekültkérdés: meddig menekülhet a Fidesz saját hazugságai elől?

Az igazi menekültkérdés: meddig menekülhet a Fidesz saját hazugságai elől?
A Fidesz titkolta, hogy befogadott 1300 menekültet, de véletlenül egy helyettes államtitkár beismerte. Most azt titkolják, hogy mi lett a menekültek sorsa. A fideszes Kriza Ákos szerint Magyarországon találtak új otthonra, a kormány azonban tagadja, hogy lakást biztosítanának nekik, sőt Orbán szerint már tovább is álltak. Összevissza hazudoznak ahelyett, hogy tisztáznák, hogy akkor mire is költik az Uniótól a menekültek támogatására kért több tízmillió eurót.

Azt is titkolták, hogy állami pénzből támogatja az Orbán-kormány a Soros Györgyhöz kötődő szervezeteket, de már ez is kiderült.

Annyira titkolóznak a Soros-terv bizonyítékairól, hogy már a Nemzetbiztonsági bizottság munkáját bojkottálják. Feleslegesen, mert már egyre többen látják, hogy az egész csak hazugság, amely csak a többmilliárdos „sorosozó” plakátbizniszről szól.

Titkolják azt is, hogy mi szerepel az OLAF jelentésben, hogy hogyan buktak le Orbán vejének szabálytalanul elnyert közbeszerzéseivel. Azt azonban már tudjuk, hogy 13 milliárdba fog kerülni a magyaroknak ez a fajta fideszes családtámogatás.    

Jelenleg ott tartunk, hogy a fideszes politikusok elmenekülnek a kínos kérdések elől, Orbán, mint Jellasics egészen Bécsig fut. Ha valamelyikük mégis megpróbál válaszolni, akkor pedig összevissza beszél. Válaszokat eddig nem kaptunk, csak a fideszes hazugságokat.

Ma azonban, az Országgyűlés rendkívüli ülésén lehetőségük van az eddigi hazugságok beismerésére és a kérdések megválaszolására. Ha nem futamodnak meg.

MSZP

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője

Kapcsolódó párttagok