mszp.hu
2017. június 09. 22:22

Az igazságtalanság és a fideszes korrupció költségvetése

Az igazságtalanság és a fideszes korrupció költségvetése
Bangóné Borbély Ildikó és Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselői sajtótájékoztatót tartottak Debrecenben a jövő évi költségvetésről.

Bangóné hangsúlyozta: a kormány előterjesztése az igazságtalanság és a fideszes korrupció költségvetése. A Fidesz a gazdagoknak ad, a szegényektől elvesz, így mintegy 6 millió magyar embert érint hátrányosan a jövő évi büdzsé. A szocialista politikus szerint ez a költségvetés Orbán Viktor további gazdagodásának a terve. Ebbe már be van tervezve Mészáros Lőrinc következő 100 milliárdja, amelyet kebelbarátjának és családjának gyűjtöget, intézőként, strómanként.

A parlament előtt levő javaslat nem segít azon, hogy  megállítsa a kivándorlást az országból. Elmondta, a KSH elemzése alapján újabb 370 ezren tervezik, hogy a "hanyatló nyugaton" keresik boldogulásukat. Amennyiben ez bekövetkezik, akkor egymillió ember - a lakosság egytizede - tűnik el az országból.

A szocialisták 258 milliárd forint átcsoportosítását kezdeményezték, ennyivel növelve a szociális- és családtámogatásokat. Szégyen, hogy a Fidesz az elmúlt hét évben egy forinttal sem növelte a családi pótlékot. Az MSZP a jövő évre 35 százalékos emelésre nyújtott be módosító indítványt. Ugyancsak 35 százalékkal kezdeményezik emelni az anyasági támogatást, a gyes és a gyet összegét. A rászoruló gyermekek ellátásának összegét 50 százalékkal emelnék, míg a mini bölcsődei férőhelyekre tervezett összeg megduplázását javasolják.

Teleki László szerint, ha Orbán Viktor nem akarja megállítani Farkas Flóriánt, akkor a cigányság fogja megakadályozni a cimborája ámokfutását. Véleménye szerint nem maradhat büntetlenül, hogy a Lungo Drom elnöke közreműködésével eltüntettek 1,6 milliárd forintot egy olyan programból, amely a romák felzárkóztatásának elősegítésére szolgált. Az erre a célra létrehozott - Farkas Flórián vezette - szövetkezet vezetői által elkövetett súlyos szabálytalanságok miatt az emberminisztérium vezetője visszakövetelte az eltékozolt pénzt. Ez bizonyítja, hogy kirívó esetről van szó.

A nyilvánvaló szabálytalanságok ellenére nemcsak az igazságszolgáltatás hagyja futni Farkast, hanem a miniszterelnök is politikai egérutat biztosít a számára. A Fidesz és Lungo Drom között  aláírt választási együttműködés, menlevél is a roma szervezet elnöke számára. Jogilag is megkérdőjelezhetőnek tartja a megállapodást, hiszen - információi szerint - a roma szervezet közgyűlése előzetesen nem döntött a szövetségről.

Úgy fogalmazott: Annak ellenére, hogy a roma lakosság teljes ellehetetlenítése történik, és modern rabszolgává válnak a cigányok, nem vagyok meglepve az együttműködésükön.

A Fidesznek két fajta cigány a jó. Az egyik, akit a bábjátékos kormányfő úgy mozgat, ahogyan akar; a többiek akkor "hasznosak", ha meghaltak, hisz utána már nincs velük gond. A kormány nem foglakozik azzal, hogy a romák 8-10 évvel hamarabb halnak, mint a többségi társadalomba tartozók.

Hangsúlyozta, 2018 a változás éve kell, hogy legyen. A Botka kormány megszünteti a romák modern kori kihasználását, rövid időn belül olyan programokat dolgoz ki, amely elősegíti a cigányság társadalomba történő beilleszkedését. Ezért a szakmunkásképzésen belül a roma fiataloknak nagyobb esélyt kell biztosítani, helybe kell vinni a szakképzést. Ehhez kapcsolódva, a Botka-kormány ismét 18 évre emeli majd a tankötelezettséget.
 

Kapcsolódó párttagok