mszp.hu | Belföld
2022. február 22. 19:04

Az Igazságügyi bizottság kormánypárti többsége nem hagyta, hogy elvegyék Völner csillagászati végkielégítését

Az Igazságügyi bizottság kormánypárti többsége nem hagyta, hogy elvegyék Völner csillagászati végkielégítését
Varga László, az MSZP képviselője kedd reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, mindössze 6-7 percig tartott a Tóth Bertalannal írt javaslat felvetése (miszerint Völner Pál ne kapjon végkielégítést, hacsak fel nem menti a bíróság) és annak rapid leszavazása, minden kérdésfeltevés vagy komment nélkül.

„A konkrét javaslat így nem került tárgysorozatba vételre és így nem is lehet napirenden az országgyűlésben. (…)Nagyon világos, hogy a szálak felfele is mutathatnak még, szóval egyet lehet tenni: leváltani ezt a kormányt április 3-án” – hangsúlyozta Varga.

A határozati javaslat lényegéről elmondta, arról szólt, hogy a politikai felsővezetők (miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok) ha súlyos, például korrupciós, bűncselekmények elkövetésének gyanújába keverednek, ne kaphassák meg a nekik egyébként járó juttatásokat és a végkielégítésüket, amíg jogerősen nem mentik fel őket a vádak alól.

„A későbbiekben lehetett volna egy mindenki számára elfogadható normaszöveget benyújtani, egy olyan jelenség kapcsán, ami az egész társadalmat felháborította. Tóth Bertalan nevében is mondhatom, egész egyszerűen nem találkoztam olyan emberrel politikai hovatartozástól függetlenül, akit ne irritált volna ez a dolog: szerintem a Fidesz szavazóinak a túlnyomó többségét is” – fejtette ki.

A kiszivárgott nyomozati leirat szerint Völner 83 milliónyi kenőpénzt fogadott el, tehát „ebben a helyzetben nem lépni egy nagyon súlyos politikai vétek” – húzta alá a szocialista politikus, aki szerint a választók sem ezt nem fogják értékelni áprilisban, sem a bizottság cinikus magatartását az ügyben.

Végezetül reagálva Iványi Gábor egyesületének NAV-razziás vegzálására, Varga László elmondta, szerinte nem lehet nem észrevenni az időzítést. „Nem lehet nem észrevenni azt, hogy Iványi Gábor tulajdonképpen jó eséllyel indult köztársasági elnökjelöltként az ellenzék berkein belül (…). Nem lehet nem arra gondolni, hogy itt összefüggés van a politikai véleménye és az egyébként nagyon kemény eljárás között. Én magam kiállok a munkája és az elkötelezettsége mellet és azt gondolom, hogy ez egy politikai nyomásra elindult akció” – tette hozzá.

Kapcsolódó párttagok