mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2022. február 11. 13:17

Az infláció előre megy, nem hátra! – Csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!

Az infláció előre megy, nem hátra! – Csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!
Miközben a saját maga bevallása szerint „bérből és fizetésből” élő Orbán Viktor Michelin-csillagos luxusétteremben vacsorázik, addig a KSH szerint tovább folytatódott az árak drasztikus emelkedése, ami miatt a valóban bérből és fizetésből élők egyre nehezebben tudják biztosítani a megélhetésüket. A Fidesz tétlensége miatt ugyanis közel 15 éves rekordot döntött az infláció januárban. Az árak 7,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, ezen belül az élelmiszerek pedig több mint 10 százalékkal drágultak.

A képmutatás csúcsa, hogy a Fidesz hatósági áras csirke far-hátat ajánl azoknak, akiknek az emelkedő árak már mindennapi kihívást jelentenek, addig a papíron szegény miniszterelnök luxuséttermekben mulat.

Az üzletekben brutális drágaság tombol, gyenge a forint, elértéktelenednek a fizetések, a nyugdíjak és a családtámogatások is. Néhány cikk 3 hónapos árbefagyasztása nem oldja meg a problémát, a választás előtt hitelből kiszórt egyszeri juttatások hamar elfogynak ilyen árak mellett, utána pedig továbbra is marad a drágaság és a nélkülözés milliók számára.

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért a kormányváltást követően az Egységben Magyarországért 5 százalékra fogja csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok