mszp.hu | Belföld | Debrecen ételosztás
2017. november 26. 14:38

Az ingyen ebédre várók is adakoztak Debrecen fideszes önkormányzatának

Az ingyen ebédre várók is adakoztak  Debrecen  fideszes önkormányzatának
Hónap utolsó vasárnapja. Debrecen, hat fok, zuhog az eső. A nagy költőnkről elnevezett téren már fél tizenegykor több mint százan várták az ételosztás kezdetét. Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz választókerületi / ahova Debrecen egy része is tartozik/ szervezete hívta vendégségbe mindazokat, akiknek hétvégén nem telik meleg ebédre, akik számára még az is ünnep, ha zsíros kenyeret ehetnek.
Az ételosztás kezdetére a sorban már mintegy 150 fő állt, de folyamatosan érkeztek a nehéz sorsú emberek. Közel 200 főnek tudtunk csipetnyi örömömet szerezni a cudar időben. Nagy fújolás fogadta, amikor a szervezők tájékoztatták a sorban állókat a fideszes önkormányzat döntéséről a töltöttkáposzta-adóról. Az ebédért várakozók egyike javaslatára, a szegénységben élők is dobtak pár forintot a kihelyezett perselybe. Amit közben kívántak Debrecen fideszes urainak, attól megkímélem az olvasókat. Annyit elárulok, mindennek elmondták őket, csak rendes embernek nem. 
 
Többen elmondták, nagyon csóró lehet a város, ha még az ingyen ebéd osztást is képesek megadóztatni. Nem értették, hogy őket miért nem védi meg Orbán Viktor, pedig magyar állampolgárok. Úgy látszik-mondták - a nincstelenek sem a fideszes kormánynak, sem a debreceni önkormányzatnak nem fontosak. Pedig számukra a vasárnapi meleg étel az életet jelenti. Ne gondolja a város polgármestere, hogy jókedvükből állnak az utcán ebédre várva a zuhogó esőben. 
 
Az ételosztás költségeit - mint eddig mindenkor - nem közpénzből, hanem a párttagok, szimpatizánsok által felajánlott egy-két ezer forintból finanszíroztuk. 
 
Moczok Gyula
választókerületi elnök 


Kapcsolódó galéria: Ételosztás Debrecenben - 2017. november 26.

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok