Az ipar is belegebed

Decemberben 7,6 százalékkal csökkent az ipari termelés az egy évvel korábbihoz és 2,5 százalékkal az előző hónaphoz képest. Ezek után semmi kétség: 2013 a gyarapodás éve lesz Magyarországon. A Fidesz példátlan gazdasági kudarcát megelégelő tömeg gyarapodásának éve.

Tavaly év elején még az ország újraiparosítását ígérte Orbán Viktor, a többit pedig tudjuk: az ipari termelés 7,6 százalékkal zuhant 2012 végén. A fogyasztás drámai visszaesését eredményező megszorítások, az emberekkel megfizettetett különadók és a vállalkozási hitelek befagyasztása az
Orbán-kormány példátlan kudarcreceptjének legfontosabb hozzávalói.

A belső fogyasztás zuhanása, a beruházások befagyása és az ipari hanyatlás mára olyan pályára állították Magyarországot, amelyen "csak" a munkanélküliség, az államadósság és az Orbán-kormány hurráoptimizmusa nem csökken.

Magyarország pedig lassan belegebed a Fidesz ki- és beszámíthatatlan gazdaságpolitikájába. A szocialista párt által vállalt 180 fokos gazdasági és társadalompolitikai fordulat végrehajtása 2014 után ismét fenntartható és fejlődő növekedési pályára állítja Magyarországot.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes