mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Önkormányzat Pénzügy
2021. január 18. 12:03

Az iparűzési adó csökkentésével Parragh László nyert, az önkormányzatok vesztettek

Kiderült, hogy Parragh László, a nagyvárosi milliomos vállalkozó csakis a saját maga érdekében lobbizott nagy erőkkel az iparűzési adó csökkentéséért. Az látszik ugyanis, hogy a kormányzati intézkedés nem a bajba jutott embereket és vállalkozásokat segíti, hanem inkább a fideszes tanácsadó érdekeit szolgálja.

Ugyanis Parragh érdekeltsége is azon cégek között van, amelyek pénzt takaríthatnak meg az iparűzési adó csökkentésével. Úgy tűnik azonban, hogy a Fideszt nem érdekli, hogy az intézkedés miatt az önkormányzatok már az alapfeladataikat sem tudják majd ellátni, ráadásul a legtöbb bajba jutott vállalkozásnak nem is jelent érdemi segítséget.

Parragh László saját magának lobbizta ki ezt az önkormányzatokat megszorító újabb intézkedést, amivel a kormány végső soron közvetlenül Magyarország polgárait bünteti.

A Fidesz veszélybe sodorja a települési feladatok ellátását, valamint elveszi a fejlődés lehetőségét a településektől és az ott élő emberektől. Kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz lesz a felelős azért, ha gondok lesznek a szemétszállítással, ha elmaradnak az útfelújítások, ha nem lesz pénz a közvilágításra, az utcák, terek, parkok takarítására, ha akadozni fog a tömegközlekedés.

Az MSZP szerint a vállalkozások és az önkormányzatok is támogatásra szorulnak, de nem egymás ellenében. Éppen ezért a Parragh-féle megszorítás helyett az önkormányzatoknak vissza kell kapniuk az elvont forrásaikat és emellett a kormánynak támogatnia kell a munkahelyek védelmét, valamint a magyar kis- és középvállalkozásokat.

MSZP

Bővebb információ: Szabó Sándor, országgyűlési képviselő