Belföld | úthibák M3-as autópálya közlemény
2013. január 15. 17:11

Az M3-as életveszélyes

A helyi problémák felmérése, a szocialista programjavaslatok megismertetése és egyeztetése céljából ma délután Szabolcs megye felé vettem az irányt. Utastársammal, Kordás László közmunkás-szakszervezeti vezetővel egyetértésben az M3-as autópályán hajtottam, feltételezve, hogy a mindössze néhány évvel ezelőtt épült, illetve felújított sztráda az északkeleti régióba vezető leggyorsabb és legbiztonságosabb út.

Tévedtem. Az M3-as Gyöngyöstől Polgárig tartó szakasza életveszélyes. És nem a folyamatosan szitáló köd miatt. Az ország egyik legújabb, legforgalmasabb autópályáját, amelyen családok ezrei közelednek naponta, olyan kátyúk borítják, amelyek egy harmadrendű úton sem megengedhetők. A külső sáv konkrétan életveszélyes. És se egy figyelmeztető tábla, se egy lakossági felhívás. Csak a minden benzinkútnál és lehajtónál megtalálható sztrádadíj-behajtók állnak, mint a cövek.

Szépen kérjük azt a valakit, - közigazgatási és/vagy fejlesztési minisztert, közlekedési államtitkárt, autópálya-kezelő igazgatót, akárkit - aki illetékesnek érzi magát, hogy cselekedjen, amíg nem késő, és azonnal figyelmeztessék az M3-as utazóközönségét a rájuk váró akadályokra, majd javítsák ki az úthibákat. Ne várják meg, hogy belügyi- vagy az egészségügyi tárca alá tartozó szerveknek kelljen intézkedni. Kérjük a tömegtájékoztatásban dolgozó felelős szerkesztőket, hogy juttassák el ezt a felhívást azokhoz, akik ma is és holnap is szeretnének épségben hazaérni az M3-ason.

Nyakó István,
országgyűlési képviselő