mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Pénzügy
2021. június 02. 10:27

Az MNB 54 milliárdos nyeresége Magyarország érdekeit szolgálja, ne a Matolcsy-család baráti körének gazdagodását!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Magyar Nemzeti Bank felújítása elsősorban Matolcsy György újabb közpénzmentesítő akciójáról szól és csak másodsorban az épület megújításáról. Az 54 milliárdos beruházást ugyanis az a cég nyerte el, amelyen keresztül az MNB korábban Matolcsy unokatestvérét pénzelte, jelenlegi tulajdonosa pedig - sajtóhírek szerint - a jegybankelnök fia szűk baráti körének tagja.

Matolcsy György a kinevezése óta mindent megtett azért, hogy az MNB pénzét szétszórja a fideszes haverok között, erre szolgálnak a jegybank alapítványai, a luxusutazások, a milliárdos ingatlan- és műtárgyvásárlások. Most pedig a hatalmas összegű nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos beruházásnál is kinyíltak a zsebek a közpénzmilliárdokra várva.

Matolcsynak nem az a feladata, hogy fideszes kifizetőhelyként működtesse az MNB-t, hanem az, hogy jegybankelnökként foglalkozzon a rekordmagas infláció és államadósság, valamint a rekordmélységben lévő forintárfolyam ügyével.

Az MSZP szerint meg kell állítani a felelőtlen pénzszórást, ezért az MNB-nek észszerűsítenie kell a terveit és az 54 milliárd forint jelentős részét be kell fizetnie a költségvetésbe annak érdekében, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amely olcsóbbá és jobbá teszi a közszolgáltatásokat a magyar embereknek!

MSZP

Bővebb információ: Szakács László országgyűlési képviselő