Az MNB botrány innen nézve

Az MNB botrány innen nézve
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei emberként másképp látjuk az MNB botrányt, mint az ország más részein. Hiszen ebben a megyében a legmagasabb a munkanélküliség, itt a legtöbb a rokkant, itt él a legtöbb szegény ember. 265 milliárd forintot szórnak el, közben másnak annyi pénze nincs, hogy a gyógyszert kiváltsa, normálisan étkezzen, vagy a gyerekeit továbbtanítsa – hangsúlyozta tegnapi sajtótájékoztatóján Halmi József, megyei alelnök.

Látjuk ezt a költekezést, hogy Matolcsy úr saját könyvét is megveteti egy Alapítvánnyal, hogy abból is megkaphassa a szerzői díjat az 5 milliós fizetése mellett. – folytatta. Közben nálunk a megyében sokan 52 000 forintból kényszerülnek megélni, a rabló kormánynak köszönhetően csökkentett rokkant ellátásból nyomorognak, vagy 0.9 % -os nyugdíjemelést várnak. Már a Start közmunka programra és az árvaellátásra is kevesebbet terveznek a jövő évi költségvetésben, és Matolcsy Úr ezt mind helyesli.

De a legmegdöbbentőbb az, ahogy Magyarország miniszterelnöke nem foglalkozik az általam említett dolgokkal. – jelentette ki a szocialista képviselő. Szégyen és gyalázat, ahogyan a miniszterelnök úr az MNB botrányt is kezeli, ahogyan válaszol a feltett kérdésekre, és a legfőbb ügyész ellenük persze nyomozást sem indít. A kisemberek ellen pedig kisebb ügyben is hathatósan fellépnek, a diktátor ma Magyarországon kénye kedve szerint játszik emberi sorsokkal.

Nekünk itt a megyében élő ellenzéki politikusoknak fontosabbak az itt élő emberek, mint egy – egy műkincs, amire Budapesten költenek. A jelenlegi kormány miatt az egészségügy rendszere hosszú ideje haldoklik, és lassan a gyógyulni kívánó emberek meghalni mennek kórházba, mert a kormány kivérezteti az egészségügyi rendszert is, és már csak azokra számíthatunk gyógyulás tekintetében, akik még ott dolgoznak, és hivatástudatból nem hagyták el a „süllyedő hajót”.

265 mrd – ot eltapsoltak, és vitatkoznak rajta, hogy közpénz, vagy sem. Innen Szabolcs – Szatmár – Bereg megyéből üzente Halmi József a kormányzati vezetőknek: „Ez a mi pénzünk! Az itt élők pénze is!”

Kapcsolódó párttagok