Az MNB és Matolcsy rokonsága áll az MKB Bank megvásárlása mögött?

Az MNB és Matolcsy rokonsága áll az MKB Bank megvásárlása mögött?
A magyar adófizetőknek joguk van tudni, hogy kinek adták el az állami közvagyon részét képező MKB-t, mert a jelenleg hatályos vagyontörvény kimondja, hogy közvagyon nem kerülhet tisztázatlan, pláne offshore kezekbe.

Igaz-e, hogy az MKB vásárlói azért nem kívánják nyilvánosságra hozni kilétüket, mert akkor kiderülne, hogy a pénzintézet megvásárlása is a Matolcsy-rokonságnak juttatott közpénzből történt?

Árulkodó, hogy a Minerva Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója, Jaksa János kecskeméti származású, és volt kapcsolata az MNB elnökének, Matolcsy Györgynek a tágabb családjával, amelynek ugyancsak van kecskeméti kötődése.

Igaz-e, hogy az MKB új tulajdonosai mögött Matolcsy unokatestvére, az NHB Bank tulajdonosa, Szemerey Tamás áll?

Vajon véletlen-e az is, hogy az MNB Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa és a Minerva ugyanarról a görög, illetve római istennőről van elnevezve? Ismerve Matolcsy György gondolkodását, ez nem a közös üzleti gyökereket jelzi?

Ehhez kísértetiesen hasonlít az MFB-Posta-FHB-ügy, ahol ugyancsak közvagyonból lett magánvagyon, és ahol emiatt lemondásra szólítottuk fel az ügyben illetékes államtitkárt. Németh Lászlóné ma távozott a posztjáról. Ezek után az a kérdés, hogy Matolcsy György felelősségét mikor állapítják meg.

Szakács László
országgyűlési képviselő