mszp.hu | Belföld
2021. november 19. 14:48

Az MNB Magyarország érdekeit szolgálja, ne a Matolcsy-család baráti körének gazdagodását!

Matolcsy György tovább folytatja a közpénzmentesítő akcióit, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank 54 milliárdos felújítása mellett még egy 16 milliárdos megbízást is elnyert az a cégcsoport, amelynek egyik vállalkozásán keresztül az MNB korábban Matolcsy unokatestvérét pénzelte, jelenlegi tulajdonosa pedig - sajtóhírek szerint - a jegybankelnök fia szűk baráti körének tagja.

Matolcsy György a kinevezése óta mindent megtett azért, hogy az MNB pénzét szétszórja a fideszes haverok között, erre szolgálnak a jegybank alapítványai, a luxusutazások, a milliárdos ingatlan- és műtárgyvásárlások. Most pedig az újabb és újabb hatalmas összegű beruházásoknál nyíltak ki bizonyos zsebek a közpénzmilliárdokra várva.

Az MSZP felszólítja az MNB elnökét, hogy vessen véget a felelőtlen és korrupciógyanús pénzszórásnak! Matolcsy Györgynek nem az a feladata, hogy családi kifizetőhelyként működtesse az MNB-t, hanem az, hogy jegybankelnökként foglalkozzon a rekordmagas infláció és államadósság, valamint a mélyrepülésben lévő forintárfolyam ügyével!

MSZP