mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Pénzügy
2021. szeptember 22. 15:03

Az MNB szerint további árrobbanás várható – Az MSZP szerint cselekedni kell, csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!

Az MNB szerint további árrobbanás várható – Az MSZP szerint cselekedni kell, csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!
Az MNB szerint további árrobbanás várható, mert az infláció az év végéig tovább fog emelkedni, azt azonban már nem közölték, hogy jegybank a kormánnyal karöltve, hogyan fog érdemben fellépni az áremelkedésekkel szemben.

A fideszes politikusok csak hárítják a felelősséget és azt hazudják, hogy nem tehetnek semmit az infláció ellen, miközben lenne feladatuk. Fel kellene hagyniuk a forint tudatos gyengítésével és csökkenteniük kellene Európa legmagasabb általános forgalmi adóját!

Az MNB és a kormány is tisztában van azzal, hogy az élet minden területén jelentkező áremelkedések egyre jelentősebbek lesznek, éppen ezért nem nézhetik továbbra is tétlenül az árak, különösen az élelmiszerárak elszabadulását.

A Fidesz-kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy egy adócsökkentéssel akár azonnal olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken!

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok