mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 30. 20:18

Az MNB után már az ÁSZ is bírálja az Orbán-féle válságkezelést

Az MNB után már az ÁSZ is bírálja az Orbán-féle válságkezelést
Úgy tűnik, hogy már a Fidesz berkein belül is egyre többen bírálják az Orbán-féle válságkezelését ugyanis Matolcsy György jegybankelnök után az MNB alelnöke és az Állami Számvevőszék elnöke is kritikát fogalmazott meg. Azonban hiába állítják már a miniszterelnök saját emberei is, hogy a cégek még nehezebb helyzetbe fognak kerülni és újabb százezres kirúgási hullám söpörhet végig az országon, semmi sem utal arra, hogy a kormány lépéseket tenne a munkahelyek védelmében.

Már maga az a tény, hogy a magyar férfiember archetípusát, a gazdát megtestesítő Orbán Viktorral szemben más véleményt fogalmaznak meg a sajátjai, azt mutatja, hogy a válságból való kilábalás nem lesz olyan egyszerű, mint ahogyan azt a miniszterelnök gondolja.

Éppen ezért ideje lenne, hogy a kormányfő félretegye a pálinkát és akkor talán tisztábban látná, hogy a politikájával még mélyebb szociális válságba vezeti Magyarországot.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó párttagok