mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 30. 20:18

Az MNB után már az ÁSZ is bírálja az Orbán-féle válságkezelést

Úgy tűnik, hogy már a Fidesz berkein belül is egyre többen bírálják az Orbán-féle válságkezelését ugyanis Matolcsy György jegybankelnök után az MNB alelnöke és az Állami Számvevőszék elnöke is kritikát fogalmazott meg. Azonban hiába állítják már a miniszterelnök saját emberei is, hogy a cégek még nehezebb helyzetbe fognak kerülni és újabb százezres kirúgási hullám söpörhet végig az országon, semmi sem utal arra, hogy a kormány lépéseket tenne a munkahelyek védelmében.

Már maga az a tény, hogy a magyar férfiember archetípusát, a gazdát megtestesítő Orbán Viktorral szemben más véleményt fogalmaznak meg a sajátjai, azt mutatja, hogy a válságból való kilábalás nem lesz olyan egyszerű, mint ahogyan azt a miniszterelnök gondolja.

Éppen ezért ideje lenne, hogy a kormányfő félretegye a pálinkát és akkor talán tisztábban látná, hogy a politikájával még mélyebb szociális válságba vezeti Magyarországot.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, továbbá a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítséget kell nyújtani.

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53