mszp.hu | Belföld | közlemény Magyar Nemzet
2014. február 05. 17:24

Az MNO hazug kérdései

A Magyar Nemzet Online már akkor sem mond igazat, ha kérdez. A portál kedden megjelent írásának címe kérdés – Hová vándorolhattak Józsa paksi milliárdjai? – azt sugallja, hogy a szocialista képviselőnek voltak milliárdjai. Nos, mint arról Józsa István több alkalommal is beszámolt, a Gépkar Kft-nek, amelyben résztulajdona volt, tíz év alatt mintegy hatmilliárd forint forgalma volt, ez azonban nem nyereség.

Az évente átlagosan hatszázmilliós forgalom után a tulajdonosok kevesebb mint 40 millió forint nyereség sorsáról dönthettek, s a Gépkar Kft. nyeresége nem jelent meg a „legnagyobb szocialista szervezet finanszírozási rendszerében” sem – hiába is álcázza erre vonatkozó újabb kérdéssel a feltételezését az MNO.
   
Nem igaz tehát, hogy „milliárdokat nyertek” volna a paksi atomerőműről, s hazugság az is, hogy – amint az MNO írja – „Józsa István az MSZP budapesti vezetésének gazdasági alelnöke lett, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy a szocialisták fővárosi pártpénztárnokának tekinthető”. E hibára az MSZP sajtóosztálya külön is felhívta a témáról kérdező magyar nemzetes újságíró figyelmét, ám a portál a nyilvánvaló ténybeli tévedést sem volt hajlandó kijavítani.

Felszólítjuk a Magyar Nemzet Online-t, hogy törölje a hazugságokat a közleményből, javítsa ki tévedéseit, különben jogi elégtételt kérünk.

MSZP