mszp.hu | Belföld
2024. április 30. 15:44

Az MSZP-DK-Párbeszéd a júniusi választások tétjét felismerve lépett koalícióra

Az MSZP-DK-Párbeszéd a júniusi választások tétjét felismerve lépett koalícióra
A politikai közélet az elmúlt hetekben erősen felbolydult, köszönhetően Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter volt férje színre lépésének és politikai szerepvállalásának. Harangozó Tamás az ATV hétfő esti Aktuál című műsorában számos kérdésről elmondta véleményét, így a Völner-Schadl ügyhöz kapcsolódó hangfelvételről, állami ingatlanok kiszervezéséről, valamint a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokról is beszélt az MSZP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese.

A műsor első témája Varga Judit és volt férje, Magyar Péter nagy nyilvánosság előtt folytatott veszekedése volt, egy vitájukról készült rendőri jelentés pedig a hétfői nap folyamán majdnem teljes egészében nyilvánosságra került. Harangozó Tamás kiemelte, az ügyben az erkölcsi mércét már elveszítették a szereplők, a magánélethez ugyanis senki másnak nincs köze, csak azoknak, akik személyesen érintettek. Rámutatott, sokkal inkább kellene a korábban publikált hangfelvétellel foglalkozni, melyben nagyon súlyos állítások hangoztak el többek között a Völner-Schadl ügyről és a főügyészség működéséről is. A szocialista politikus elmondta, múlt héten a NATO parlamenti közgyűlésén volt, ahol elmesélte a történetet, a jelenlévők pedig egyszerűen nem értették, hogyan lehet továbbra is hatalmon az Orbán-kormány és mindennek hogy nincs büntetőjogi következménye. Harangozó Tamás szerint a hangfelvétel kapcsán végül minden miniszter és volt miniszter érintetlen fog maradni, annak készítője azonban, hamis vád elkövetése miatt, várhatóan büntetőeljárás alá kerül, hozzátette, mindez várhatóan június 9-e után fog megtörténni.

Varga Judit és volt férje civakodásának a legnagyobb áldozatai, valószínűleg, a közös gyermekeik, akik kénytelen a nyilvánosság előtt zajló vádaskodásokat folyamatosan követni. Mindez pedig az internetnek köszönhetően, várhatóan örökre fent fog maradni, tette hozzá az MSZP képviselője.

Magyar Péter egy közösségi média bejegyzésben értékes állami ingatlanok eladásáról írt, Harangozó Tamás azt emelte ki ennek kapcsán, hogy ez a folyamat már eddig is megfigyelhető volt és jelentősen érintette például a rendvédelmi dolgozók életét is. Ilyen volt a Stefánia úti palota esete is, amely a honvédek rekreációs és kulturális intézménye volt, ezt is kiszervezte a kormány. Így nem csak jogfosztással sújtják a katonákat, hanem minden háttérintézményt is egyszerűen kiszerveznek mögülük. Ennek következménye, hogy egyre kevesebben jelentkeznek a hadseregbe. Az pedig nem megoldás, hogy minden tovább folytatódik, csak titokban. Külön felháborító, hogy a szóban forgó intézmények közül többet rendkívül alapos módon a büntetés-végrehajtás saját költségén újított fel, most ezeket fogják a kormányközeli körök a saját tulajdonukba kiszervezni.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese a Magyar Pétert övező jelenségről elmondta, az egész lényege, hogy mindegy, hogy ki, csak valaki zavarja el a jelenlegi kormányt. Fontos azonban az ellenzéki oldalon, hogy a mindennapokban is tartani kell a frontot a kormánnyal szemben, az élet nem csak kampányról szól, a szürke hétköznapokban is biztos pontot kell nyújtani az emberek számára. A folyamat végén pedig az a végső cél, hogy megváltozzon az ország, jobb körülmények között élhessenek az elmúlt években megalázott, kisemmizett emberek.

Harangozó Tamás a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások kapcsán rámutatott, pártja, az MSZP hosszú ideje javasolta a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését. Az öt százalékos támogatottság alatt álló ellenzéki pártoknak meg kell érteni, hogy a rájuk leadott szavazatok elvesznek és a nap végén a kormánypártoknak fognak több mandátumot jelenteni. Amelyik politikus ezt nem látja, vagy nem akarja látni, az becsapja a szavazóit. Az MSZP-DK-Párbeszéd koalíciója azt biztosítja, hogy ilyen elvesző szavazatok nem lesznek ezen pártok részéről.

Kapcsolódó párttagok