mszp.hu | Belföld
2024. május 06. 20:41

Az MSZP-DK-Párbeszéd egy erős és egységes, európai Magyarországért dolgozik

Az MSZP-DK-Párbeszéd egy erős és egységes, európai Magyarországért dolgozik
Salgótarjánban folytatódott az MSZP-DK-Párbeszéd hárompárti koalíció országjárása. Nógrád megyeszékhelyén többszáz érdeklődővel telt meg a Fő tér. Felszólalásában Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje kiemelte, hogy az uniós források hazahozatala alapvető fontosságú a magyar települések fejlődése szempontjából, és ő ezért fog dolgozni.

Tüttő Kata, az MSZP-DK-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje elmondta, nagy örömmel érkezett Salgótarjánba, hiszen a város példát mutat az önkormányzatok független működése és a település fejlesztése tekintetében is. A szocialista főpolgármester-helyettes rámutatott, mondani sok mindent lehet, de a valódi kérdés az, ki tudja megvalósítani azt, amit ígér. Személyes példáján keresztül elmondta, gyermekkora óta tudja, hogy a közösségét szeretné szolgálni, azt a világot, melyben mindennapjait tölti. Ennek módját az elmúlt években kitanulta, így a váratlan kihívásokkal szemben is tud olyan megoldásokat találni, melyek új típusúak, innovatívak, valamint hatékonyak is.

Tüttő Kata kiemelte, hatalmas szükség van az európai uniós forrásokra, hiszen minden magyar város ezekből tud fejlesztéseket végrehajtani, a problémát pedig az okozza, hogy ezek a támogatások a kormány miatt nem érkeznek meg jelenleg. A szocialisták és zöldek politikájának fókuszában áll az uniós pénzek hazahozatala. Ehhez meg kell erősíteni az önkormányzatiságot, amit úgy lehet elérni, hogy a helyieknek beleszólást kell kapniuk abba, mi történük lakóhelyükön, városukban. „Ez a dolgunk, és ezen fogunk dolgozni” – zárta beszédét az MSZP alelnöke.

A fórumon beszédet mondott Dobrev Klára, a hárompárti szövetség EP-listavezetője, Karácsony Gergely főpolgármester, valamint Salgótarján alpolgármestere, az ellenzék polgármester-jelöltje, Huszár Máté is. Karácsony Gergely arra hívta fel a figyelmet, nem szabad hagyni, hogy a kormány megossza az embereket, az ellenzéki koalíció ez ellen dolgozik. Dobrev Klára pedig úgy fogalmazott, kemény harc elé néz az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség, de a tét az, hogy Magyarország egy erős és egységes Európa tagja legyen, ezért dolgoznak a szociáldemokraták és a zöldek. Huszár Máté felszólalásában megígérte, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Salgótarján méltó legyen megyeszékhelyi címéhez.

Kapcsolódó párttagok