mszp.hu | Belföld
2015. szeptember 21. 22:50

Az MSZP-frakció hétfői döntéseiről

Az MSZP-frakció hétfői döntéseiről
Az MSZP támogatja, hogy a honvédség a magyar határok védelmében segítséget nyújtson a rendőrségnek, mert a rendőrség ma egyedül nem képes ellátni ezt a feladatát. A parlament előtt lévő kétharmados törvényjavaslat azonban nem alkalmas arra, hogy mindehhez alkotmányosan és jogilag megfelelő felhatalmazást kapjanak katonáink. Ezért az MSZP a javaslat végszavazásánál tartózkodni fog.

Az MSZP támogatja az autóhitelek forintosításáról szóló javaslat házszabálytól eltérő gyors tárgyalását, azonban módosító javaslatot fog benyújtani hozzá arról, hogy az átváltási árfolyam a 2010-es kormányváltáskori árfolyam legyen. Az MSZP ennek elfogadásához köti a javaslat támogatását.

Az MSZP nem fogja megszavazni a közbeszerzési törvényt, mert az nem a korrupció felszámolásáról, hanem ellenkezőleg: a Fidesz által az elmúlt években intézményesített központi korrupció kiterjesztéséről szól.

Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be, amelynek házszabálytól eltérő gyorsított tárgyalását kéri az Országgyűléstől. A javaslat azokat az MSZP által hónapok óta szorgalmazott pontokat tartalmazza, amelyek közös európai megoldást kínálnak az európai menekültválságra, és amelyeket mára a Fidesz is magáévá tett.

Az MSZP szerint a magyar parlamentnek, kormánypártoknak és ellenzéknek a magyar nemzet érdekében közös erővel kell kiállnia ezen pontok mellett, mert a menekültkérdést a gyökerénél kell kezelni. Elvárjuk a Fidesztől és valamennyi parlamenti párttól, hogy a magyar emberek érdekében tegyék félre a pártpolitikai érdekeiket, és támogassák azt a határozati javaslatot, amely nem a probléma tüneti kezelését célozza, hanem a hosszú távú rendezést.

Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok