mszp.hu | Belföld
2024. június 25. 11:04

Az MSZP-nek meg kell őriznie szuverenitását!

Az MSZP-nek meg kell őriznie szuverenitását!
A választási eredményekről, valamint a baloldal jelenéről és jövőjéről is beszélt Komjáthi Imre az ATV hétfő esti Egyenes Beszéd című műsorában.

A szocialista politikus emlékeztetett, hogy 217 olyan önkormányzati képviselő van, aki tagja az MSZP-nek, továbbá több mint harminc baloldali polgármesternek is bizalmat szavaztak a választók.

Komjáthi Imre felidézte, hogy társelnökké választása után az első útja Botka László szegedi polgármesterhez vezetett, akinek a tanácsaira továbbra is számít, hiszen a munkássága bizonyítja, hogy ízig-vérig baloldali ember.

Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, hogy nem támogatja sem az MSZP nevének, sem a logójának a megváltoztatását, hiszen ez egy erős kötődést is jelent a párttagság számára. Az MSZP-nek meg kell őriznie a saját integritását, a saját szuverenitását, nem szabad támogatni, hogy ez a közösség más pártokba olvadjon bele. Szükség van egy erős baloldali pártra, amely szolidáris, emberséges és odafigyelő.

Az MSZP-t meg kell erősíteni, valamint el kell kezdeni a mozgalom építését. Az egész baloldal léte vált kérdésessé, így tehát szükség van azokra is, akik korábban valamiért elhagyták ezt a közösséget.

Az ellenzéki pártoknak meg kellett volna hallania a választópolgárok szavát, akik a jelenlegi rendszer leváltását szeretnék elérni, hiszen csak egy életük van, ebben az életben szeretnének jobban élni.  Hozzátette: a párton belül elkezdődött már egy műhelymunka, egy szervezeti átalakítás, amely a párt működésbeli megújulását készíti elő.

Kapcsolódó párttagok