Az MSZP 2006-os mintára szervezné meg a miniszterelnök-jelölti vitát

Az MSZP szerint nemcsak az ellenzéki pártok, hanem a társadalom döntő többsége is azt szeretné, hogy legyen miniszterelnök-jelölti vita. A szocialisták a 2006-os vitát tartják mintának, és a köztelevízió részvételét sürgetik a szervezésben.

Erről Tóbiás József frakcióvezető-helyettes beszélt szerdán sajtótájékoztatón. Azt mondta: jogos elvárás, hogy az emberek megismerhessék a pártok kormányzati terveit és álláspontjukat az elmúlt négy évről.
    
A szocialista politikus szerint egy kutatás azt támasztja alá, hogy a Fidesz szavazóinak többsége is kívánatosnak tartja a miniszterelnök-jelölti vitát, véleményüket így ebben az ügyben Mesterházy Attila, a baloldal jelöltje képviseli.
    
Tóbiás József elmondta: azt javasolják, hogy a vitát 2006-os mintára rendezzék meg, ennek megfelelően sürgetik, hogy a köztelevízió is vállaljon szerepet mind a miniszterelnök-jelölti, mind a szakpolitikusi viták megszervezésében.
    
Arra a kérdésre, számítanak-e rá, hogy a vitát korábban elutasító Fidesz változtat álláspontján és elfogadja a kihívást, úgy válaszolt: ha nem teszi, akkor a kormánypárt saját szavazóinak akaratával is szembemegy.