mszp.hu
2015. április 08. 12:00

Az MSZP a cserbenhagyott károsultak mellett áll

A Magyar Szocialista Párt két héttel ezelőtt létrehozott egy országos érdekképviseleti fórumot a Quaestor-károsultakért. Több ezren keresték fel irodáinkat, hogy kitölthessék a büntető feljelentéshez szükséges nyomtatványt, illetve igénybe vegyék az MSZP által nyújtott ingyenes jogi tanácsadást. 

Az MSZP mostantól még hatékonyabban segíti a Quaestorral összejátszó brókerkormány áldozatait.

Ujházy Emil, az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke hozzátette: létrehoztunk egy honlapot, amelynek segítségével a károsultak fellépése még hatékonyabb lehet.

A brokerugy.hu honlap két részből áll. Egy részről bemutatja a fideszes Quaestor-botrány krónikáját. Más részről az MSZP kínál megoldásokat, hogyan kaphatja vissza minden károsult a pénzét. Innét lehet letölteni azt a sablont, amellyel a károsultak büntető-feljelentést tehetnek. Itt szerepel az az MSZP-s törvényjavaslat is, amely szerint az államnak azonnali és rendkívüli kártalanítást kell nyújtania minden károsultnak.

Ujházy Emil felhívta a figyelmet arra, hogy a demokratikus ellenzék képviselőivel és a civilekkel folyamatosan egyeztetve szolidaritási demonstrációt szerveznek a károsultakért, amelyet 2015. április 11-én, szombaton 17,00 órától Budapesten, a Battyhány örökmécsesnél tartanak.

Zárásként elmondta: Felelős ellenzékként, a cserbenhagyott emberek képviseletéért megyünk az utcára, és hívunk, várunk mindenkit, akit megalázott ez a rendszer. Ott leszünk sokan együtt, pártok, civilek és felemeljük hangunkat az emberekért, Magyarországért.