mszp.hu | Belföld
2017. szeptember 30. 17:00

Az MSZP a fogyatékkal élők mellett

Az MSZP a fogyatékkal élők mellett
Magyarországon csaknem félmillió ember él valamilyen fogyatékkal. Az MSZP üdvözli az értük létrejött Rehab Critical Mass rendezvényt, és támogatjuk annak céljait.

Az elmúlt években Magyarországon egyre nehezebb lett a fogyatékkal élők sorsa: a rokkantnyugdíjak rendszerének átalakításával a Fidesz-kormány több tízezer ember megélhetését vette el egyik napról a másikra. A kizárólag a gazdagoknak kedvező lépések közé tartozott, hogy a kormány lehetővé tette, hogy a fogyatékkal élők munkadíját akár hatvan százalékkal csökkentsék a munkaadók. Miközben a kormány két kézzel szórja a pénzt a haverjainak  túlárazott építkezésekre és luxusberuházásokra, a fogyatékkal élők foglalkoztatásának állami támogatása egyetlen forinttal sem nőtt. Sőt: Orbán Viktor kormányzása alatt még a paralimpikonok pénzét is ellopták.

Az MSZP kormányra kerülve ezen akar változtatni. Olyan igazságos nyugdíj- és rokkantnyugdíj-rendszert vezetünk be, amely egyetlen munkaképtelen embert sem hagy az árok szélén, ellátás nélkül. Megemeljük a fogyatékkal élők munkához jutásának támogatására szánt állami pénzeket, és több pénzt adunk az egész egészségügyi rendszernek: a kórházaknak, orvosoknak, egészségügyi dolgozóknak és a rehabilitációs szakembereknek is. Ezzel csaknem kétmillió ember életét tehetjük érezhetően jobbá akár egy kormányzati ciklus alatt.