mszp.hu | Belföld
2024. január 31. 13:39

Az MSZP a közös lista érdekében indított aláírásgyűjtést

Az MSZP a közös lista érdekében indított aláírásgyűjtést
A közös lista érdekében indított aláírásgyűjtésről, a választások tétjéről és a lehetséges alternatívákról is beszélt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke.

Az MSZP megkezdte az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy az ellenzéki pártok fogjanak össze és állítsanak közös listát a közelgő választásokon. A MSZP szerint ha csak egyetlen párt is kimarad a közös listáról, akkor Budapesten azonnal közgyűlési többsége lesz a Fidesznek.

Orbán Viktor politikáját meg kell haladni, hiszen a jelenlegi kormány politikája megosztja a magyar társadalmat. Olyan vezetőkre van szükség Magyarországon, akik képesek integrálni a 2010 előtti szavazóbázist és az ez utáni ellenzéki szavazókat is.

Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy a Momentum elnöke többször úgy fogalmazott, hogy „van idő”, azonban ez nem így van, hiszen nagyon sok szavazó nem ér rá. Még a fiatalok sem érnek rá, akiknek jelentős része külföldön képzeli el a jövőjét.

„Egy felelős politikusnak, aki komolyan gondolja a saját szakmáját – mert ez is egy szakma – akkor bizony olyan politikát kell ajánlania, olyan közpolitikai útitervet és olyan pártpolitikai konstrukciót, amellyel ezt a politikát – amelyet Orbán képvisel – le lehet gyűrni” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

Ha nem lesz ellenzéki összefogás, ha csak egyetlen ellenzéki párt kimarad az együttműködésből, akkor a Fidesznek könnyen többsége lehet a közgyűlésben. Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy hisz abban, hogy az aláírások hatására a többi ellenzéki párt meggyőzhető, hiszen ha az ellenzék szimbolikusan elveszíti a fővárost, akkor kérdéses, hogy ’26-ban a választóknak lesz-e ereje elmenni szavazni. 

Az MSZP egy évvel ezelőtt kezdeményezte a megállapodást a többi ellenzéki párt között. Karácsony Gergely főpolgármesteri indulását támogatja az MSZP is. Politikai döntés és belátás kérdése, hogy a többi párt is támogassa a jelöltségét.

Aki hivatalban lévő polgármester, annak kampányolnia kell és nem szabad hagyni, hogy a Fidesz visszavegye az adott települést – érvelt Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó párttagok