mszp.hu | Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
2014. szeptember 23. 18:12

Az MSZP a legerősebb baloldali párt ma Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében!

Körei László, az MSZP megyei listájának 4. helyén induló képviselőjelölt ma sajtótájékoztató keretében hívta fel a megyei választók figyelmét arra, hogy „Miért szavazzanak a szocialisták megyei listájára?” és „Miért lehet vonzó egy fiatal számára az MSZP?”.

2014-19 között ötéves ciklus vár az önkormányzatokra. A helyi és megyei demokrácia bázisát adhatják az önkormányzatok a központosított hatalommal szemben. Mi az egyensúly megteremtésére törekszünk – hangsúlyozta Körei László.

19 nap múlva az önkormányzati választásokon fontos, hogy minél nagyobb létszámban, minél nagyobb társadalmi támogatottsággal kerüljenek be a szocialista jelöltek az önkormányzatokba. 

A képviselőjelölt kijelentette: „Büszke vagyok arra, hogy a megyei listán szerepelhetek. Ez a lista társadalmilag és területileg is leképezi a megyét.  Ezen a listán egyaránt szerepel Mátészalka, Kisvárda, Fehérgyarmat, Vásárosnamény, Tiszavasvári, Nyíregyháza, Nyírbátor kötődésű jelölt. Összetételében szakmailag is színes skálát állítottunk fel, így a listánkon mindaz a társadalmi csoport képviselve van, ami a MSZP fő bázisát jelenti.”
Arra készülünk, hogy pozíciónkat megőrizzük, vagy bővítsük. Az MSZP a legerősebb baloldali párt ma Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében. Ellensúlyt és alternatívát kínálunk. A megyei közgyűlésekben a fejlesztéspolitikáé lesz a főszerep a következő években. A szocialisták az igazságos, arányos forráselosztásért fognak küzdeni a következő ciklusban – ezekkel a szavakkal folytatta Körei László.

Mi, szocialisták azt a társadalmi ollót szeretnénk szűkíteni, amit a Fidesz-KDNP az elmúlt években növelt. Kell, hogy legyen egy erős középosztály, egy erős vállalkozói környezet és piacgazdaságba vetett hit a mai Magyarországon. Ez a célunk, ezt szeretnénk megvalósítani.

Nem látványberuházásokra, hanem valós munkahelyteremtésre van szükség megyénkben – hangsúlyozta a fiatal megyebeli politikus. A Fidesz súlyos társadalmi-gazdasági feszültséget keltett a megyében, és a fiataloknak esélyt sem ad egy normális versenybe bekapcsolódni, hiszen a kormányzópárt szinte lekapcsolta a piacgazdaság normális működéséről térségünket.

A versenybe, a természetes szelekcióba, illetve az egyenlő esélyekben és feltételekbe hiszünk – fogalmazott. Komplex átfogó fejlesztési programot fogunk letenni a választók asztalára – ígérte a megyei listán szereplő képviselőjelölt –, ami Veres János megyei elnök, és a korábbi szocialista frakció szakértőinek bevonásával készül. Körei László kiragadva a megyei programból egy-egy elemet fontosnak tartotta hangsúlyozni a közutak fejlesztését, az autópályák határig történő megépítését, a rendőrprogramot és a valós foglalkoztatáspolitikát is megyénkben.

A szocialistáktól egy megújult, igazságos, a múlt hibáit kiküszöbölő politikára számíthatnak a megyei választók – mondta.

Személyes garanciát vállalt a képviselőjelölt az ifjúság képviseletére. Kijelentette, hogy meg kell akadályozni a fiatalok elvándorlását. Mi nem fogunk lemondani az ifjúságról! – hangsúlyozta az MSZP megyei listájának képviselőjelöltje.