mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 21. 15:26

Az MSZP a Szolidaritási Alapján keresztül támogatást nyújt a Fidesz által üldözött Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek

Az MSZP a Szolidaritási Alapján keresztül támogatást nyújt a Fidesz által üldözött Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek
Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan társelnökök hétfő reggel a Klubrádió műsorában bejelentették, hogy az MSZP kiáll Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett és a párt Szolidaritási Alapjából támogatást is nyújt a Fidesz által üldözött és elnyomott közösség szegényeket felkaroló karitatív misszióinak. Ezen felül pedig az MSZP felajánlja a segítségét az adománygyűjtés szervezéséhez.

Úgy tűnik, hogy a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy az állam mindenféle aljas eszközzel megpróbáljon ellehetetleníteni egy olyan vallási közösséget, amelynek a fő feladata az elesettek megsegítése.

Orbán Viktor kicsinyes bosszúból önkényesen elvette a MET-től az egyházi státuszát, amivel az volt a célja, hogy anyagilag kivéreztesse az Iványi Gábor által vezetett egyházat. Erről a lépésről viszont még a magyar Alkotmánybíróság is, majd a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kimondta, hogy jogellenes volt. A Fideszt azonban nem érdeklik a bírósági ítéletek, a MET nem kapta vissza státuszát, sőt azóta a közösség által üzemeltetett iskolák támogatását is visszavágta.

Most pedig a tél közeledtével a keresztény erkölcs által vezetett Fidesz még a gázszolgáltatást is meg akarja szüntetni MET intézményeiben. Mindezt ráadásul úgy, hogy az állam tartozik a közösségnek, mivel még mindig nem fizette ki a bíróság által megítélt közel egymilliárd forintos kártérítést!

Az MSZP ezért minden lehetséges módon segítséget nyújt Iványi Gáboréknak annak érdekében, hogy továbbra is folytatni tudják az elesettek támogatását.

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok