mszp.hu | közlemény Tisztes Munka Világnapja
2016. október 07. 16:26

Az MSZP a tisztes megélhetést képviseli a helikopterrel urizáló Fidesz-kormánnyal szemben

Az MSZP a tisztes megélhetést képviseli a helikopterrel urizáló Fidesz-kormánnyal szemben
A Fidesz-kormány nem biztosítja a magyar emberek számára a tisztességes megélhetést. Orbán Viktor kabinetje túl sok és indokolatlanul magas adót vet ki – október 1-től például az olcsó benzint drágítja egy új adóval, hogy az autósok ne járjanak jól –, a fizetéseket pedig olyan alacsonyan tartják, hogy abból a családok többsége képtelen hó végéig kijönni.
Az MSZP számos javaslatot dolgozott ki az emberek jobb megélhetése érdekében. Kezdeményeztük, hogy az Európában rekord magas, 27 százalékos élelmiszeráfa az alapvető élelmiszerek esetében csökkenjen 5 százalékra. Fizetésemelést tartalmazó törvényjavaslatot nyújtottunk be, amely minden állami alkalmazott fizetését legalább 50 százalékkal megemelné és javaslatot tettünk arra, hogy a kézbe kapott minimálbér legalább 100 ezer forint legyen!
 
A helikopterrel urizáló Fidesz-kormány mindezt lesöpörte az asztalról.
 
A Tisztes Munka Világnapján az MSZP ugyanazt képviseli, mint eddig: az emberek kapják meg azt a pénzt, amiért megdolgoznak, és ne rakjanak a nyakukba értelmetlen és drága adókat csak azért, hogy a Fidesz még többet lophasson.
 
Az MSZP egyetért az öt magyar szakszervezeti konföderáció követeléseivel és velük együtt küzd a munka értékével arányos fizetésekért, a törvényes foglakoztatás körülményeinek megteremtéséért.
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok