mszp.hu | Belföld
2020. január 17. 16:33

Az MSZP adja a Baloldali Önkormányzati Közösség új vezetőjét is!

Az MSZP adja a Baloldali Önkormányzati Közösség új vezetőjét is!
Nemény András lett a közösség új vezetője, fontos lehetőség nyílt ezzel – erről tartott sajtótájékoztatót pénteken az Magyar Szocialista Párt Tóth Bertalan, pártelnök vezetésével.
„Bizonyítani fogjuk, hogy az MSZP által támogatott baloldali polgármesterek és képviselők, akik tagjai ennek a közösségnek, igenis a választópolgárokért, a helyben élőkért fognak tenni, és képviselik azokat a baloldali értékeket, amelyik a szolidaritásról, az igazságosságról és, legalább helyben, a demokrácia helyreállításáról szólnak” – indította a sajtótájékoztatót Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. 
 
Tóth József, az MSZP XIII. kerületi polgármestere, aki 17 éve tagja a BÖK-nek, elmondta „A BÖK 25 éves működése során három funkciónak próbált eleget tenni: segíteni az önkormányzatok tisztségviselőinek, elterjeszteni a bevált módszereket, valamint véleményt nyilvánítani az önkormányzatokat érintő kérdésekről. (…) 2010-től kezdve azonban az önkormányzatokat a kormányzat kiszolgálóinak tekintik első sorban. (…) Célul tűztük ki, hogy az Európai Önkormányzati Charta szellemisége megvalósuljon az országban, ebben támogatjuk a közösséget”.
 
Nemény András a Baloldali Önkormányzati Közösség frissen megválasztott szocialista elnöke emlékeztetett, „az október 13-i választások után egy új helyzet áll elő, hiszen az ország jelentős részében az ellenzéki pártok képviselői nyerték meg a választást, ellenzéki polgármesterek, vagy épp ellenzéki képviselő-testületek vezetik a várost. Ez az új helyzet egy új felelősséget is jelent, hiszen a mi munkánk alapján fogják megítélni Magyarországon az ellenzék helyzetét” – mondta az új BÖK elnök.
 
Nemény András röviden ismertette programját is. „A Baloldali Önkormányzati Közösség új elnökeként azon fogok dolgozni, hogy sikeresek legyünk és mellette valódi baloldali értékeink, a szolidaritás és a klímapolitika is meg tudjon jelenni” – emelte ki a legfontosabbakat.
 
„Minden önkormányzati képviselőt munkára hívok, és azt gondolom, hogy ha ezt a munkát jól fogjuk végezni, együtt, információ átadással, segítéssel, akkor a siker sem fog elmaradni” – ígérte  az MSZP-s Nemény András, a Baloldali Önkormányzati Közösség új elnöke.